Vouchere de 15.000 lei pentru tratamentul infertilității prin Programul Național FIV 2023

Baby feet in mother hands. Tiny Newborn Baby’s feet on female Heart Shaped hands closeup. Mom and her Child. Happy Family concept. Beautiful conceptual image of Maternity

Prin inițiativa Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cuplurile și femeile infertile din țara noastră pot primi un beneficiu social în valoare de aproximativ 15.000 lei.

Programul se numește „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității”.

Acest beneficiu de 15.000 lei constă în 2 vouchere și anume:

– un voucher electronic – card pentru tratamentul medicamentos, în valoare de 5.000 lei;

– un voucher pe suport hârtie, de 10.000 lei, pentru procedurile medicale specifice.

Dosarele pentru a obține sprijinul financiar oferite de acest program social trebuie să fie complete și să conțină toate documentele necesare. Acestea vor fi depuse la adresa MFTES (natalitate@mfamilie.gov.ro) și confirmarea înregistrării va fi trimisă pe e-mail sau prin intermediul unui mesaj text pe telefon.

Programul oferă un sprijin financiar de 15.000 lei pe procedură doar acelor femei infertile, care au domiciliul în România și care au vârsta cuprinsă între 20-45 de ani. Programul are un scop bine stabilit în țara noastră, acela de susținere a creșterii natalității.

Cererea de înscriere trebuie să conțină o serie de documente importante:

– Copii după actele de identitate ale persoanelor care solicită acest sprijin prin vouchere;

– O declarație tip pe propria răspundere;

– Un document medical cu diagnosticul privind infertilitatea;

– O adeverință de membru asigurat la Casa de Asigurări de Sănătate;

– Acord privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Acest program acordă ajutor financiar doar pentru 10.000 de români în acest an și deci depunerea dosarelor trebuie făcută cât mai repede la adresa MFTES (natalitate@mfamilie.gov.ro), pentru că se aplică criteriul de bază “primul venit – primul servit”.

Lasă un răspuns