Vremea azi, 18 aprilie. Ploi în mare parte a țării și temperaturi mai scăzute decât ar fi normal

Şi marți avem o zi destul de neplăcută, cu ploi în cea mai mare parte a ţării şi temperaturi mai scăzute decât ar fi normal.

Vântul mai are unele intensificări la munte şi în ţinuturile sudice, iar maximele pleacă de la 10 grade în Bucovina şi în estul Transilvaniei şi ajung la 19 grade în Crișana.

În Dobrogea şi Bărăgan se arată puţin soarele, dar mai pe seară şi la noapte apar averse consistente şi se pot strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul rămâne destul de insistent, iar temperaturile urcă până la 17-18 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim atmosferă schimbătoare, înnorări, condiţii de ploaie şi vânt activ. Se mai încălzeşte faţă de luni. Maximele ajung la 16-17 grade, iar la noapte o să plouă destul de mult.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi cam mohorâtă, cu ploi în unele zonele şi temperaturi modeste. Vor fi 10 grade la Suceava şi cel mult 14 grade în Bacău şi în Iaşi.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme mai bună. Se arată trecător soarele, dar mai apar şi câteva reprize de ploaie pe parcursul zilei. În Transilvania va fi mai răcoare, dar în Maramureş se vor atinge 16-17 grade.

În ţinuturile vestice avem o zi mai plăcută în Crișana, pe unde se vor atinge 18-19 grade. În rest, va domina atmosfera închisă; o să plouă şi se răceşte faţă de luni. Maximele se opresc pe la 14 grade.

În Transilvania cerul rămâne acoperit toată ziua. Continuă să plouă, iar pe crestele Carpaţilor sunt condiţii de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile scad faţă de ziua trecută şi vor fi cel mult 12-13 grade.

În Oltenia avem o zi tare neplăcută, cu înnorări persistente şi ploi. Vântul continuă să agite atmosfera, iar temperaturile se menţin la valori scăzute pentru acest moment al anului. Maximele ajung cu greu la 12-13 grade.

Şi în ţinuturile sudice găsim vreme mai rece decât ar trebui şi până la 15-16 grade în termometre. Ploile apar mai ales în orele serii. Vor fi şi descărcări electrice, iar la noapte se pot strânge 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Lasă un răspuns