Vremea azi, 19 aprilie. Zonele din țară în care va continua să plouă

Miercuri avem o zi cam mohorâtă, cu ploi în majoritatea zonelor şi temperaturi mai scăzute decât ar fi normal.

Vântul devine mai insistent în estul ţării şi pe crestele montane, iar maximele pleacă de la 11 grade în Bucovina şi în depresiuni şi ajung la 17-18 grade în Oltenia.

În Dobrogea şi Bărăgan avem o zi tare neplăcută. Continuă să plouă. Se intensifică şi vântul, iar cantităţile de apă pot trece de 40 de litri pe metru pătrat. Se face mai răcoare decât marți: maximele se opresc pe la 13-14 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem vreme închisă, vânt activ şi mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei. Temperaturile se menţin sub valorile normale şi vor fi cel mult 14-15 grade.

La fel o să fie în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina: cer acoperit, multe ploi şi temperaturi modeste pentru această perioadă. Vântul prinde putere şi aici, iar maximele nu reuşesc să treacă de 14 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş va fi cam înnorat, dar ploile apar pe zone restrânse. Dimineaţa sunt condiţii de ceaţă, iar peste noapte cerul se degajează treptat. Marți au fost 20 de grade în Maramureş; miercuri maximele se opresc la 15 grade.

Şi în vestul ţării avem vreme mai rece decât ar trebui, ploi trecătoare şi cel mult 15 grade la amiază. Norii se risipesc pe timpul nopţii, iar pe la câmpie se lasă ceața.

În Transilvania găsim vreme destul de neplăcută, multe ploi şi cantităţi mai însemnate de apă în zonele de munte. Şi tot la munte, la altitudini mari sunt condiţii de lapoviţă şi ninsoare.

Nici Oltenia nu scapă de ploi. Pe aici apar averse, pot fi şi descărcări electrice, iar temperaturile vor urca până la 17-18 grade. O să mai ploua puţin şi după lăsarea nopţii, când se vor atinge 5-6 grade.

În ţinuturile sudice avem o zi cam mohorâtă, cu averse trecătoare şi temperaturi sub mediile perioadei, în jur de 15-16 grade.

Lasă un răspuns