Vremea azi, 23 aprilie. Va fi soare și atmosferă plăcută în prima parte a zilei

Duminică avem soare şi atmosferă plăcută în prima parte a zilei, dar spre seară se mai adună norii şi o să plouă îndeosebi în zonele de deal şi de munte.

Pe crestele montane ninge sau cade lapoviţă, iar maximele pornesc de 14 grade în depresiuni şi vor ajunge pană la 22 de grade în Lunca Dunării şi în Maramureş.

În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera cu soare, însă pe la Tulcea mai apar câţiva nori şi ploi slabe izolate. Temperaturile, mai ridicate decât sâmbătă, se opresc pe la 19 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită şi doar în zonele de deal şi de munte o să plouă, din a doua parte a zilei. Temperaturile cresc cu 2-3 grade faţă de sâmbătă şi se ating 20 de grade la Brăila.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, predomină vremea frumoasă şi se încălzeşte uşor. Spre seară, în zonele înalte vor fi averse, fenomene electrice şi izolat căderi de grindină.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş dimineaţa avem ceață în unele zone. Peste zi atmosfera va fi plăcută, se arată soarele peste tot şi se mai încălzește puţin. La amiază vor fi 21-22 de grade în Maramureş.

În vestul ţării, ploile apar doar izolat. Predomină vremea frumoasă, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, iar temperaturile ajung până la 20 de grade Celsius la Arad şi la Timişoara.

În Transilvania, vor fi perioade cu soare, dar şi înnorări şi ploi slabe la deal şi la munte. La altitudini de peste 1.800 de metri va ninge sau va cădea lapoviţă, iar după prânz se ating 19 grade în vestul provinciei.

În Oltenia, se anunţă vreme frumoasă pe la câmpie, dar în zonele înalte, vor fi averse, descărcări electrice şi s-ar putea să cadă grindină. Se mai încălzeşte uşor şi amiaza ne-aduce maxime de pană la 20 de grade.

În sudul țării, spre seară vin ploi în zonele de deal şi de munte. În rest, avem o zi destul de plăcută, norii se adună trecător şi după prânz se ating 21-22 de grade în Lunca Dunării.

Lasă un răspuns