Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, primul pas spre un viitor de succes

Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni este o unitate de învăţământ cu tradiţie în pregătirea viitorilor specialişti în industria constructoare de maşini, fiind principalul izvor de personal calificat pentru uzina de autoturisme Dacia. Şcoala deţine 24 de săli de clasă, cabinete, şase laboratoare şi un amfiteatru. Toate sunt dotate cu mobilier modern, echipamente multimedia, sisteme audio-video şi echipamente de aer condiţionat. Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni îşi face cunoscută în această perioadă oferta educaţională pentru anul şcolar 2023-2024.

“Noi îi aşteptăm pe absolvenţii claselor a opta să se înscrie la liceul nostru. Avem o paletă extinsă de oferte din domenii diferite precum tehnic, electronică şi automatizări, electric, mecanic. În special dorim să opteze pentru clasele de învăţământ profesional dual. Suntem într-o colaborare foarte bună cu platforma de construcţii de auoturisme Dacia Renault şi alţi operatori economici din zonă”, a subliniat directorul Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, Gheorghe Dinuţă.

Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni, parteneriat cu Dacia

Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni derulează importante parteneriate cu agenţi economici din Mioveni. Cel mai important fiind fără discuţie cel derulat cu Uzina Dacia. Elevii liceului beneficiază de transport gratuit, de burse de studiu, practică şi posibilitate de angajare. “Aceşti copii vor beneficia de burse oferite de Ministerul Învăţământului, dar şi de operatorii economici. De asemenea au posibilitatea să facă practică în cadrul uzinelor cu care noi colaborăm.

De asemenea, pot face practica şi în cadrul laboratoarelor noastre. În ceea ce priveşte laboratoarele suntem la un nivel destul de bun al dotărilor”, a concluzionat Gheorghe Dinuţă, directorul Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni. De-a lungul timpului, unitatea de învăţământ din Mioveni  a be-neficiat de un sprijin necondiţionat din partea Primăriei Mioveni şi a Consiliului Local.

Lasă un răspuns