ȘOCANT! Argeșean ATACAT de un câine în plină stradă

Întâmplare șocantă petrecută în comuna argeșeană Bascov.

“La data de 09 mai a.c., în jurul orei 17:00, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DN 7C, în localitatea Dobrogostea, un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov a observat cum un câine rasa Amstaff a ieșit din curtea unui imobil și a mușcat un bărbat care se deplasa pe acostamentul drumului.

Polițiștii au intervenit, cu semnalele luminoase și acustice și au reușit să îndepărteze câinele, determinându-l, prin folosirea autospecialei, să intre în curtea imobilului de unde ieșise.

Având în vedere că bărbatul atacat de câine prezenta o plagă mușcată la nivelul antebrațului mâinii stângi și o altă plagă la mâna dreaptă, având secționat degetul mare, polițiștii i-au acordat primul ajutor și au solicitat un echipaj medical, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.

Ulterior, bărbatul, de 60 de ani, din Merișani, a fost preluat de un echipaj al Ambulanței și transportat la spital.

În urma celor întâmplate, polițiștii s-au autosesizat și au continuat verificările, identificând proprietarul animalului, în persoana unui bărbat de 68 de ani, din Merișani.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 12, alin. 1 din OUG 55/2002, întrucât nu a luat măsurile necesare pentru a preîntâmpina atacul canin asupra persoanei vătămate.

De asemenea, s-a stabilit că proprietarul câinelui nu a luat măsura declarării câinelui periculos la poliție și nu a respectat obligația de a asigura portul unei botnițe sau a lesei pentru câinele său, motiv pentru care au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conform OUG 55/2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, în valoare totală de 3.000 de lei”, transmit reprezentanții IPJ Argeș

Advertisement

Lasă un răspuns