ALERTĂ METEO! Vine potopul în Argeș. Cod galben de ploi, grindină și vijelii!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii pentru 31 de județe. Alerta de vreme severă este valabilă de astăzi, de la ora 12.00, până la noapte, și vizează zone din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei. Vremea va fi instabilă și în Capitală.

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni ale ţării, valabilă în intervalul 26 mai, ora 12.00 – 26 mai, ora 23.00. În acest interval, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei, precum și la munte. 

Cod galben vreme severă în 31 de județe

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Potrivit ANM, astfel de fenomene vor fi izolat și în celelalte regiuni.

Lasă un răspuns