Criminalul de la Caracal, ani grei de ÎNCHISOARE

Curtea de Apel Craiova a pronunțat astăzi hotărârea definitivă în cazul lui Gheorghe Dincă: “Condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat în cazul victimei Melencu Luiza. (…) Curtea condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat în cazul victimei Măceșanu Alexandra. (…) Curtea contopește pedepsele principale aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în prezenta cauză, în final inculpatul Dincă Gheorghe executând pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenție. Sentință definitivă, pronunțată azi, data de 30 mai 2023.”

Ștefan Risipițeau, care a violat una dintre fetele răpite de Dincă, a fost condamnat acum la 12 ani de închisoare, deși pedeapsa inițială a fost de 7 ani.

Amintim că Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în ianuarie 2020, ”pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni)”. Pe data de 23 septembrie 2022, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, trafic de persoane și viol, dar hotărârea Tribunalului Olt nu a fost definitivă.

Advertisement

Lasă un răspuns