Accident GRAV! Un copil este în COMĂ

Potrivit comisarului șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor, evenimentul a fost anunțat prin 112 la ora 19.26, cauza urmând să fie stabilită din cercetări.

„Din primele investigații, în accidentul rutier au fost implicate două autoturisme. Două persoane au suferit leziuni, în prezent acordându-li-se îngrijiri medicale la fața locului”, a transmis reprezentanta Poliției.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, locotenent colonel Camelia Roșca, în accident au fost implicați doi adulți și un copil.

O femeie a rămas încarcerată în autoturismul Renault.

„Echipajul de descarcerare a evacuat o femeie rămasă captivă într-unul din autoturismele avariate, iar echipajele medicale și pompierii paramedici le-au acordat copilului și celor doi adulți răniți îngrijirile necesare la fața locului, transportându-i ulterior la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Bihor”, arată ISU.

La fața locului a fost mobilizat echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și trei echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD tip B2, precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Din informațiile transmise de echipajele medicale, copilul este în stare gravă (cod roșu medical), mama acestuia, descarcerată de pompieri se află în cod galben medical, iar cea de-a treia victimă are răni ușoare, a precizat Camelia Roșca.

Potrivit dr. Hadrian Borcea, șeful UPU SMURD Bihor, copilul, un băiat de 8-10 ani, a suferit un traumatism cranian sever și este în comă, fiind asistat respirator. Neurochirugii analizează starea copilului pentru a decide dacă trebuie operat chiar în această seară.

Mama băiatului a suferit fracturi la nivelul membrelor inferioare și se află în stare stabilă.

Șoferul din cealaltă mașină implicată în accident a suferit plăgi minore, a mai precizat dr. Borcea.

Advertisement

Lasă un răspuns