Sãrbãtoare de neuitat în comuna Bârla

Sâmbãtã a fost o zi de neuitat pentru locuitorii comunei Bârla. Primarul Gheorghe Voicu a pregãtit nenumãrate surprize pentru a marca aşa cum se cuvine ziua localitãţii. Evenimentul a fost deschis de Concursul Naţional de Dansuri Populare “Floare de Câmpie”. La acest concurs, ajuns între timp la a 10-a ediţie au luat parte ansambluri folclorice din judeţele Argeş, Teleorman, Gorj, Olt, Dolj şi Dâmboviţa. Fiecare ansamblu a oferit momente de neuitat, iar câştigãtorii evenimentului au fost desemnaţi reprezentanţii Ansamblului Folcloric “Florile Teleormanului” din Conţeşti, judeţul Teleorman. Începând din acest an, concursul poartã denumirea regretatului profesor Voicu Dumitrescu, cel care a insuflat tinerilor pasiunea pentru dansul popular şi pentru jocul din bãtrâni. La eveniment a fost prezentã fiica acestuia şi ea vizibil emoţionatã. “Tatãl meu ar fi fost fericit şi mândru. Le mulţumesc tuturor celor care au facilitat o aşa de bunã organizare şi faptul cã acest festival, acest eveniment continuã este o foarte mare mulţumire”, a punctat Corina Barbu, fiica regretatului Voicu Dumitrescu.

Oaspeţi de seamã au fost prezenţi la Bârla

La evenimentul din comuna Bârla au fost prezenţi şi oaspeţi de seamã. Aceştia nu doar cã au fost profund impresionaţi şi au apreciat aşa cum se cuvine munca depusã de cãtre primarul Gheorghe Voicu ci au venit şi cu veşti pe mãsurã la zi de mare sãrbãtoare. “Domnul primar Gheorghe Voicu, împreunã cu domnul ministru Adrian Veştea, mi-nistrul Dezvoltãrii vor semna contractul de execuţie, finanţat prin Programul “Anghel Saligny” pentru extinderea cu 17 kilometri a reţelei de canalizare menajerã”, a transmis senatorul PNL de Argeş, Dãnuţ Bica. Acest lucru dovedeşte faptul cã primarul Gheorghe Voicu pune în permanenţã pe primul plan interesul oamenilor, nevoile acestora fiind prio-ritare. Veştile bune nu s-au oprit aici. Intenţionãm ca la Bârla sã aducem o substaţie a Ambulanţei Publice”, a fost anunţul fãcut de cãtre Ionuţ Gheorghe, directorul Casei de Asigurãri de Sãnãtate Argeş.

Întâlnire emoţionantã între fiii şi fiicele comunei Bârla

Evenimentul de la Bârla a avut parte şi de multe momente emoţionante. Unul dintre acestea a fost reîntâlnirea între fiii şi fiicele comunei argeşene. “Creşteţi-vã copiii cu dragoste de pãmânt. Sã-i învãţaţi cã în lumea largã pot gãsi oricând, oricât spaţiu, însã atunci când se vor întoarce aici s-ar putea sã nu mai aibã la cine”, a declarat printre lacrimi, Olimpia Doru, respectat om de afaceri. Aceasta a continuat şi a avut numai cuvinte de laudã la adresa tinerilor din comunã, tineri premiaţi de cãtre conducerea Primãriei. “Sunt copii deştepţi, copii foarte frumoşi şi la suflet şi la creier şi la inimã pentru cã sunt crescuţi în acest pãmânt şi încã pãstreazã tradiţiile. Oriunde vor merge în lume îşi vor aminti de aceste locuri. În continuare au fost premiaţi vârstnicii localitãţii, dar şi tineri merituoşi. Unul dintre cei premiaţi a fost Ionuţ Alberto Alecu, cel care a obţinut locul 2 la faza pe ţarã la Olimpiada Naţionalã de Istorie. Mai mult, acesta a obţinut premiul “Gheorghe Brãtianu”. Acesta a fost premiat şi felicitat de cãtre primarul Gheorghe Voicu. Edilul le-a transmis tuturor mult succes în ceea ce îşi propun şi niciodatã sã nu uite de unde au plecat.

Evenimentul a continuat cu “Hora ca la Bârla”

Sãrbãtoarea de la Bârla a continuat cu un alt eveniment dedicat tradiţiilor populare româneşti. “Hora ca la Bârla” a ajuns la ediţia cu numãrul 18. Au fost momente de o frumuseţe aparte, spectacolul fiind întregit şi de prezenţa pe scenã a unor artişti de renume precum Vasile Oprea, Ana Maria Cîrstina şi în special, Valentin Sanfira. Au fost momente de o frumuseţe aparte, dansul cãluşarilor fiind îndelung aplaudat şi apreciat de cei prezenţi la eveniment. În faţa scenei, oamenii au încins adevãrate hore şi sârbe, bucurându-se din plin de surprizele pregãtite de cãtre primarul Gheorghe Voicu. Întregul spectacol s-a încheiat cu un superb foc de artificii care a brãzdat cerul comunei argeşene Bârla. La Bârla se trãieşte şi se simte româneşte din toţi porii.

Advertisement

Lasă un răspuns