Ziua comunei Boteni sărbătorită cu mare fast

Duminicã a fost o adevãratã sãrbãtoare în frumoasa comuna argeşeanã Boteni. Festivalul Folcloric Naţional “Brâul de la Boteni” a ajuns la ediţia a 26-a, acest eveniment marcând practic şi ziua acestei superbe comune. Este o zonã binecuvântatã de Dumnezeu cu locuri de o frumuseţe aparte, oameni gospodari, muncitori, iar oameni de o asemenea calitate nu puteau avea în fruntea lor decât un primar care îşi iubeşte comunitatea. Edilul Vasile Leau a pregãtit şi de data aceasta nenumãrate surprize tuturor celor prezenţi la eveniment. Festivalul Naţional de Folclor a adus pe scenã ansambluri din mai multe judeţe, acestea oferind un spectacol de o frumuseţe aparte, aşa cum numai românii adevãraţi ştiu sã o facã. “La acest eveniment au fost ansambluri din mai multe judeţe. Din Argeş au luat parte la eveniment 10 ansambluri reprezentative. Au fost reprezentate mai multe localitãţi din Argeş şi aş enumera aici Mioveni, Popeşti, Arefu, Corbeni. Am avut şi ansamblul local din Boteni. Prin acest eveniment ducem mai departe tradiţia portului şi a jocului popular”, a punctat Dorin Vizitiu, coregraful Ansamblului “Argeşelu”.

Vasile Leau, primarul comunei Boteni: “Administraţia de la Boteni lucreazã pentru ei şi în interesul lor”

Parlamentarii PSD de Argeş, mesaj de susţinere pentru primarul Vasile Leau

La frumoasa sãrbãtoare a comunei Boteni a fost prezentã şi o importantã delegaţie a PSD Argeş. Printre aceştia s-a numãrat şi deputatul Remus Mihalcea. “Este o zi de sãrbãtoare pentru comunitatea de la Boteni. Am venit astãzi sã fim alãturi de domnul primar, dar şi de frumoasa comunitate de aici. Am vãzut cã sunt foarte mulţi invitaţi şi mai ales din judeţele vecine. Suntem alãturi de domnul primar în fiecare moment”, a declarat deputatul Remus Mihalcea. Un mesaj din suflet a transmis şi deputatul Nicolae Georgescu. “Este îmbucurãtor cã se pãstreazã tradiţiile. Vã mãrturisesc cã vãzând atâta lume în jur vreau sã le urez tutu-ror multã sãnãtate şi sã aibã o sãrbãtoare cu de toate”, a transmis deputatul Nicolae Georgescu.

Diplomã din partea conducerii Consiliului Judeţean Argeş

Fiind o zi de sãrbãtoare a comunei, directorul executiv al Direcţiei Culturã, Turism şi Tineret a Consiliului Judeţean Argeş, Roxana Stoenescu, a transmis comunitãţii locale mesajul de susţinere al preşedintelui Ion Mînzînã. Consiliul Judeţean Argeş a susţinut, prin cofinanţarea, proiectele de modernizare şi dezvoltare a comunitãţii. O parte dintre acestea au vizat drumurile comunale (ex. Modernizarea DC 38 Lunca – Balabani), amenajarea centrului civic, extinderea reţetelor de apã şi canalizare sau modernizarea iluminatului public.

De asemenea, directorul executiv al CJ Argeş a înmânat primarului Vasile Leau “Diploma de Excelenţã în administraţia localã”, pentru contribuţia adusã la dezvoltarea localitãţii. De asemenea, directorul executiv al C.J. Argeş, Roxana Stoenescu, a felicitat administraţia localã pentru consecvenţa cu care duce tradiţia şi obiceiurile noastre mai departe prin organizarea Festivalului Folcloric Naţional “Brâul de la Boteni”.

Advertisement

Lasă un răspuns