Conf.dr. Adrian Tase: “UNTOLD -o perspectivă lucidă”!

Este foarte bine cunoscută pasiunea pe care renumitul medic cardiolg, Adrian Tase o are pentru muzică. Acesta a analizat într-un mod aparte tot ceea ce s-a petrecut zilele trecute la Cluj-Napoca, acolo unde s-a desfăşurat o nouă ediţie a festivalului UNTOLD. Iată cum a perceput medicul argeşean întreaga mişcare de la UNTOLD.

“Tocmai a avut loc la Cluj a VIII-a ediţie a festivalului Untold care face din capitala Transilvaniei un veritabil euro-hub al începutului de august. Zeci de mii de tineri din toată lumea şi-au dat întâlnire la Cluj-Napoca pentru a vedea vedete de talie mondială, cum sunt Imagine Dragons sau Ava Max. 

Exuberanţa şi inocenţa adolescentină efuzeaza emoţio-nal în concertele din oraşul de pe Someş, cu sacrificiul de a achita o cazare piperată, a face naveta la 30 de km sau a dormi pe bănci.

România este pe harta lumii datorită acestui festival, fiind chiar invidiată de unele ţări vecine. Când Freddie Mercury şi formaţia Queen perforau “cortina de fier” în anul 1986 prin concertul de la Budapesta, mulţi tineri din ţările comuniste est-europene au ajuns acolo cu mari sacrificii. Acum, este rândul altora să vină în vizită la noi!

Asistăm la un model de entertainment al secolului 21 pe care fiecare dintre noi îl priveşte prin prisma experienţei sale culturale. Este bine că subiectul este interesant şi generează o diversitate de opinii. De fapt, nimic nu este nou sub soare. Toate generaţiile au simţit, la vârsta adolescenţei, muzica dată la maximum şi vibraţia basului în stomac, prin “mu-zică tânără” de la cenaclul Flacăra, emulaţia Festivalurilor de Jazz sibiene, şi exemplele ar putea contunua.

În aceeaşi cheie, festivalul de rock Woodstock are “pui” peste tot, inclusiv la Bascov, Mioveni, Corbii de Piatră şi Brezoi! 

Este minunat că hit-uri ca “Believer”, “Thunder”, “RadioActive”, “Born To Be Yours”, de la Imagine Dragons, sau “Sweet But Psycho” şi “Kings And Queens” de la Ava Max au răsunat pe scena românească. Cât despre DJ-ul Armin van Burren, el a crescut o dată cu festivalul şi are mulţi fani.

Cu o denumire – UNTOLD, care parcă provine din basmele româneşti – nespus de frumos, festivalul a mai câştigat o ediţie şi multă popularitate! Până la următoarele evenimente, să ne bucurăm în continuare de vară!”, transmite renumitul medic cardiolog, Adrian Tase.

Advertisement

Lasă un răspuns