Noi reguli pentru cei care vor permis de conducere românesc. Schimbările care intră în vigoare!

MAI anunță că duminică intră în vigoare noile condiții de restituire a permisului de conducere și de dobândire a permisului de conducere românesc de către șoferii care dețin permise eliberate de alte state.

Începând cu data de 13 august 2023, intră în vigoare noile reguli privind dobândirea și restituirea permisului de conducere. Modificările au fost incluse în Ordonanţa nr. 29/2023, aprobată de Guvern în urmă cu trei zile.

Noi reguli pentru permisele auto

„Cetățenii care dețin permise de conducere eliberate de alte state, dar care nu pot fi preschimbate cu permisul românesc de conducere, vor putea să se înscrie la examenul pentru obținerea documentului românesc fără a mai fi nevoie de urmarea unei școli de șoferi, cum prevedea legislația până în prezent. În urma dobândirii permisului de conducere românesc, permisul de conducere emis în străinătate se remite autorităților din statul emitent prin grija serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu mențiunea că a fost obținut un nou permis de conducere în România”, a anunțat MAI, potrivit Mediafax.

Advertisement

Lasă un răspuns