Tragedie pe litoral. Patru persoane s-au înecat la Mamaia, iar alte două au ajuns la spital!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit luni pe plaja Victoria, din Stațiunea Mamaia, acolo unde cinci persoane s-au aventurat în valurile mării și nu au mai putut să iasă. Martorii și echipele de intervenție au formulat un lanț uman pentru salvarea oamenilor aflați în pericol. Din păcate, patru dintre aceștia au fost scoase inconștiente din mare și paramedicii le-au declarate decedate.

UPDATE. O altă  persoană a fost scoasă inconștientă din apă pe plaja Riviera din stațiunea Mamaia, județul Constanța.

UPDATE: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis luni un apel către turişti, în urma tragediei de la Mamaia, în urma căreia trei persoane s-au înecat, cerându-le să se informeze cu privire la condiţiile de înot, să aleagă zonele desemnate şi să asculte mereu sfaturile salvamarilor.

IGSU precizează că în ultimele ore, am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăşi victime.

”Şapte persoane au fost surprinse de curenţii puternici şi duse în largul mării. Chiar dacă intervenţia salvamarilor, a martorilor şi a echipelor de salvare a fost promptă şi victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndureraţi să vă informăm că trei dintre acestea şi-au pierdut viaţa. Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor”, arată IGSU.

Advertisement

Lasă un răspuns