Protest de AMPLOARE al taximetriștilor din Pitești

La 3 luni de la cel mai amplu protest național, taximetriștii ies iar în stradă pe 19-20-21 Septembrie, solicitand interzicerea transportului alternativ,
ARIPA 18, prin președintele Daniel Mitrea, în numele taximetriștilor din orașele participante ,alături de organizatorii din orașele de mai jos în 19-20-21 septembrie 2023, ies 3 zile consecutiv la proteste naționale, începând cu ora 11:00, solicitand abrogarea legii 204/2019 adoptată în urma OUG 49/2019.
Inițiativa pornită de către ARIPA 18 în Cluj-Napoca i s-au alăturat încă 8 orașe din țară, mai exact: Iași, Suceava, Galați, Baia Mare, Târgu Mureș, Bacău, Ploiești, Pitești împreună cu alte 31 de orașe susținătoare și simpatizante: Turda, Florești Cj, Dej, Gherla, Sighetu Marmației, Tecuci, Buzău, Alba-Iulia, Timișoara, Sibiu, Craiova, Sebeș, Cugir, Teiuș, Blaj, Ocna Mureș, Aiud, Sighișoara, Făgăraș, Mediaș, Botoșani, Adjud, Focșani, Ineu, Lipova, Târgu Jiu, Motru, Oradea, Vâlcea, Brașov și București, într-un protest al disperării taximetriștilor privind interzicerea transportului alternativ.
Având în vedere că taxiul este utilitate publică conform legii nr 38/2003 dorim să atragem atenția tuturor Prefecturilor și Guvernului României că noi, taximetriștii cerem unanim abrogarea OUG-ului 49/2019 și implicit a LEGII 204/2019.
În vederea semnalării acestui lucru, taximetristii pitesteni organizează PROTESTUL PE 4 ROȚI NR 2-4 NAȚIONAL, acțiunea taxiștilor în acest sens în Pitesti, cu plecare la ora 11:00, urmând traseul aprobat cu plecarea din str. Stadionului-Sala Sporturilor care urmărește ajungerea in zona Dedeman,.Scopul este acela de a se transmite Guvernului României că este timpul să fim invitati la discuții, iar dacă nu suntem chemați, deși ne-am adresat în scris și Guvernului României cât și premierului României, în data de 27.09.2023 delegația noastră, a organizatorilor va ajunge în vizită de lucru la Guvernul României și implicit a premierului României pt acest deziderat al nostru.
Echipele orașelor participante cât și susținătoare vor avea la oglinzile retrovizoare și antene de taxi panglici tricolore, iar sloganurile vor fi puse pe geamurile laterale. Se va claxona în semn de solidaritate la oră fixă precum și la jumătatea orei fixe.
ARIPA 18 luptă pentru protejarea intereselor cetățenilor români, misiunea asociației fiind aceea de a lupta împotriva abuzurilor de orice natură. Prin această acțiune, ARIPA 18 contribuie la susținerea și promovarea intereselor profesionale ale taximetriștilor români și ale abuzurilor de care aceștia au parte.

Advertisement

Lasă un răspuns