ACUM! Accident teribil! Un șofer a căzut cu TIR-ul peste un pod!

Un camion a căzut, în această dimineaţă, de pe un pod din Brăila, între localitățile Surdila-Găiseanca şi Surdila-Greci,  și a aterizat pe calea ferată. În cădere, TIR-ul a rupt și un stâlp care susține linia de contact, la această oră circulația în zonă desfășurându-se pe un singur fir. 

Potrivit IPJ Brăila, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făurei au fost sesizaţi, în această dimineață, prin apel 112 că pe podul aflat între Surdila-Găiseanca şi Surdila-Greci a avut loc un accident.

“Astăzi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Făurei au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe podul situat între localitatea Surdila-Găiseanca și Surdila-Greci a avut loc un eveniment rutier. La fața locului s-au deplasat polițiștii care, din primele cercetări, au stabilit că un bărbat de 66 de ani, din București, în timp ce conducea un autocamion, pe podul de trecere peste calea ferată situat pe DN2B în apropiere de localitatea Surdila-Găiseanca, ar fi pierdut controlul volanului, a rupt parapetul de protecție și a căzut de pe pod. În cădere, autocamionul a lovit un stâlp care s-a rupt, motiv pentru care la fata locului intervin reprezentanți CFR, iar circulația feroviară este oprită în aceste momente. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a șoferului, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Acesta nu putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării de sănătate, urmând a-i fi recoltate mostre biologice la spital în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au anunțat polițiștii brăileni.

Circulația feroviară se desfășoară pe un singur fir

“Urmare acestui accident rutier, menționez faptul circulația feroviară se desfășoară doar pe FIRUL I, deoarece pe Firul II a fost rupt un stâlp care susține linia de contact. 

Echipele de intervenție ale SRCF Galați vor acționa în zona respectivă cu o macara pentru înlocuirea stâlpului și a firului de contact. Estimăm finalizarea intervențiilor în următoarele 2 ore, interval în care trenurile în zona respectivă vor circula doar pe Firul I, din ambele sensuri”, a transmis și purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, într-un dosar penal întocmit pentru vătămare corporală din culpă.

Advertisement

Lasă un răspuns