Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a ajuns la catedrala din Mioveni

Momente emoționante la Mioveni, acolo unde la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel a ajuns icoana făcătoare de minuni. Încă de aseară credincioșii au format cozi impresionante pentru a se reculege la Sfânta icoană.

“ICOANA MAICII DOMNULUI PARAMYTHIA – MÂNGÂIETOAREA, DE LA MUNTELE ATHOS, ESTE LA CATEDRALA DIN MIOVENI!

Una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite icoane făcătoare de minuni din lumea ortodoxă, cea a Maicii Domnului „Mângâietoarea”, de pe Sfântul Munte Athos, a ajuns în această seară, la Catedrala “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mioveni.
Icoana Maicii Domnului „Mângâietoarea” face parte dintre multele icoane făcătoare de minuni, pe care le păstrează cunoscuta Mânăstire Vatoped din Sfântul Munte Athos.
Icoana este o frescă din secolul al XIV-lea, despre care se spune că e nefăcută de mână omenească, deoarece s-a săvârșit în forma de astăzi, prin harul lui Dumnezeu: Maica Domnului și Pruncul și-au schimbat forma feței și poziția corpului.
Minunea icoanei s-ar fi petrecut în 21 ianuarie 1320 (de aceea, este și cinstită, în chip deosebit, la această dată). Starețul mănăstirii a dat portarului cheile să deschidă poarta, dar icoana Maicii Domnului, pictată pe zidul bisericii, s-a însuflețit deodată, iar Născătoarea de Dumnezeu a zis cu voce tare: “Nu deschideți astăzi porțile mănăstirii, ci urcați-vă pe ziduri și alungați mai întâi pirații!”.
Atunci, Pruncul Iisus și-a întins mâna și a acoperit gura Maicii Sale, în semn de tăcere, zicând: “Nu, Maica Mea, nu le spune. Lasă-i să fie pedepsiți după cum merită, căci și-au lăsat neîmplinite datoriile lor călugărești!”. Atunci, Maica Domnului a îndepărtat mâna Pruncului, coborând-o de la gura sa, și, îndreptându-și capul spre dreapta, a zis starețului a doua oară: “Nu deschideți astăzi porțile mănăstirii, ci urcați-vă pe ziduri și alungați pirații ascunși pe țărm!” Apoi, a continuat: “Luați aminte și pocăiți-vă, căci Fiul meu s-a mâniat pe voi!”. Și-a zis iarăși: “Astăzi nu deschideți porțile mănăstirii!”.
După această minunată descoperire a milei Născătoarei de Dumnezeu către oameni, icoana de pe zidul mănăstirii ar fi rămas în poziția aceea, diferită de cea dintâi, spre aducere aminte: chipul Fecioarei – plin de blândețe și de milă, în timp ce chipul Pruncului are o privire aspră, de Judecător.
Credincioșii se vor putea ruga la icoană, în fiecare zi, de la ora 8:00 până în jurul orei 18:00, în perioada 23-30 octombrie 2023″, transmit reprezentanții catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Advertisement

Lasă un răspuns