O nouă zi liberă pentru români chiar în octombrie!

Vești bune pentru o anumită categorie de români! Aceste persoane se vor putea bucura de o nouă zi liberă, chiar acum în luna octombrie. Iată despre cine este vorba și care este motivul pentru care aceste persoane beneficiază de o zi de relaxare.

Deși nu reprezintă o zi liberă pentru toți angajații din România, ziua de 27 octombrie este considerată zi liberă pentru cadrele didactice din București și pentru elevii care studiază în această zonă. Această zi este dedicată sărbătoririi Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, iar profesorii și elevii din București beneficiază de o zi liberă cu acest prilej.

„Prin Contractul colectiv de muncă la nivelul grupului de unități al ISMB, ziua de 27 octombrie (Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou) este stabilită ca zi nelucrătoare în sistemul de învățământ de stat din municipiul București.Ca atare, în săptămâna 23-27 octombrie 2023, nu pot fi programate a se desfășura „Săptămâna Școala Altfel” sau „Săptămâna Verde”. Metodologiile privind organizarea acestor două Programe stabilesc că ele trebuie să aibă „o durată de 5 zile consecutive lucrătoare”, a explicat pe o rețea de socializare Iuliana Constantinescu, preşedintă a Reprezentanței Sectorului 2, Bucureşti, a Federației Naționale a Părinților.

Advertisement

Lasă un răspuns