La Topoloveni a fost organizată prima ediţie a Crosului Făcliilor Sumedre

Tradiţia spune că la Topoloveni, an de an este aprins cel mai frumos Foc al lui Sumedru sau, unul dintre cele mai frumoase. Tradiţia a fost respectată şi în acest an. Mai mult, primarul Gheorghiţă Boţârcă a mai pregătit un moment special, pus în scenă de “comorile” acestui minunat oraş, unde se îmbină aşa de bine noul cu tradiţionalul. Ne referim la Crosul Făcliilor Sumedre, eveniment la care au luat parte 128 de copii frumoşi din localitate, cu toţii fiind ulterior premiaţi. “Evenimentul de astăzi ne-a dat ocazia să organizăm şi prima ediţie a unui eveniment care ne dorim să devină o tradiţie. Este vorba despre Crosul Făcliilor Sumedre, eveniment la care s-au înscris 128 de copii. Aceşti copii minunaţi au fost premiaţi primii pe scena amenajată cu prilejul acestui frumos eveniment. Întreaga manifestare ne dă încredere în faptul că oraşul Topoloveni este un punct de excelenţă în respectarea tradiţiilor şi datinilor populare”, a transmis primarul Gheorghiţă Boţârcă.

La eveniment a fost prezent şi Marius Nicolaescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, acesta ţinând să îl felicite pe edilul Boţârcă pentru munca depusă în respectarea acestor frumoase datini populare.

“Ne aflăm în zona de sud a Muscelului, o zonă unde tradiţiile se păstrează cu sfinţenie. Tradiţiile fac parte din valorile noastre naţionale şi iată că domnul primar Gheorghiţă Boţârcă ştie foarte bine să conserve aceste valori naţionale. Conducerea Consiliului Judeţean Argeş nu poate transmite decât gânduri de bucurie şi de apreciere pentru astfel de acţiuni. În trecut era şi un moment al bilanţului pentru că oamenii făceau un calcul asupra recoltei, iar gospodarii de la Topoloveni au numai motive de bucurie. Eu îmi doresc, ca aşa cum a spus şi domnul primar Boţârcă, această tradiţie să dăinuiască secole de acum înainte şi să fie păstrată cu multă bucurie”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Advertisement

Lasă un răspuns