Majoritatea PPSD din Consiliul Local Pitești s-a opus Referendumului pentru Pădurea Trivale

“Consiliul Local Pitești a votat împotriva Referendumului pentru Pădurea Trivale. Primarul PSD și majoritatea sa au considerat că piteștenii nu au niciun drept să se pronunțe pe acest subiect. 

Consilierii locali liberali – Mihai Coteț, Răzvan Șerbănoiu, Cătălina Dumitrașcu și Sorin Apostoliceanu – au oferit toate argumentele legale și de bun simț pentru care întoarcerea la cetățean se impune mai mult decât oricând.

De ce era nevoie de Referendum?

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa s-au răzgândit peste noapte și au votat invers decât au făcut-o în urmă cu doar doi ani.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa nu au asigurat o consultare reală pe marginea acestui subiect. Nu am avut parte de dezbatere publică și nici de transparență decizională.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa le-au promis cetățenilor, în campania electorală, că vor face tot ce este posibil pentru ca Pădurea Trivale să fie declarată arie protejată. Piteștenii au fost mințiți fără pic de scrupule.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa consideră că nu este oportun să întrebăm cetățenii și că ,,cetățeanul nu e pregătit să voteze în cunoștință de cauză”. Pentru primarul PSD și majoritatea sa, cetățeanul nu este bun decât să voteze din patru în patru ani și să tacă, atunci când este mințit în mod grosolan.

Pentru că primarul PSD a recunoscut public că habar n-are ce votează. Cu siguranță mare parte dintre piteșteni sunt mult mai documentați și mai pregătiți.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa îi umilește public pe cetățenii care își permit să iasă în stradă, să ia atitudine, să se opună, să semneze pentru arie protejată.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa se tem ca pădurea să fie gestionată de un custode independent, pentru că sub acesta nu se poate fura, nu se poate defrișa, nu se poate construi, nu se poate distruge pădurea așa cum s-a făcut, în ultimii 30 de ani, sub ei, pesediștii. 

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa au declarat public, în ședința de Consiliu Local că pe ei nu-i interesează flora și fauna Pădurii Trivale. 

Sunt doar câteva dintre motivele pentru care întoarcerea la cetățeni era obligatorie. Nu ne miră votul din Consiliul Local. Disperarea cu care întârzie declararea Pădurii Trivale arie protejată ne demonstrează cât de mari sunt interesele din spate și cât de important este pentru primarul PSD și majoritatea sa să tărăgăneze lucrurile, pentru ca privații să intre în posesia altor sute de hectare, să defrișeze și să construiască”, transmite Mihai Coteț, președinte PNL Pitești

Advertisement

Lasă un răspuns