ULTIMĂ ORĂ! A MURIT un cunoscut patron!

S-a stins o flacara, Todea Dorel

Nascut in 7 ianuarie 1947 in Horia, judetul Alba, Todea Dorel a dus o viata bine traita si cu putine regrete, cu sport zilnic si partide de fotbal saptamanale alaturi de grupul lui de prieteni pana dupa varsta de 70 de ani.

Nascut intr-o familie saraca, de 7 copii, crescuti doar de mama in inima muntilor Apuseni, i-a placut de mic sa invete. Dupa ce a terminat liceul a absolvit Academia Stefan Gheorghiu, unde erau educate cadrele de partid. Ulterior a ocupat diverse functii de conducere in administratie printre care primar al comunei Mociu si viceprimar in Turda. Dupa ce iluziile comuniste s-au prabusit in 1989 iar regimul a cazut s-a inscris la Facultarea de Drept a Universitatii Dimitrie Cantemir, pe care a abolvit-o devenind apoi un apreciat profesor de legislatie rutiera la scoala de conducatori auto Cabriolet pe care o detinea.

In mai multe randuri scoala a fost declarata ca printre primele 10 scoli din tara ca procent de promovabilitate la luarea permisului de conducere pentru absolventii scolii.

Pentru ultima parte a vietii, in boala, familia este indatorata profesorului universitar doctor Marcel Tantau de la Cluj si doamnei doctor Orbean Liana de la Spitalul Municipal Turda.

A lasat un urma sotia, fiul si nora precum si doi nepoti Ambra si Vlad pe care a fost incanta sa-i vada ajunsi elevi la Colegiul National Mihai Viteazu Turda.

Advertisement

Lasă un răspuns