Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est a fost inaugurat în Argeș!

Cel mai mare parc fotovoltaic din România şi din sud-estul Europei, întins pe o suprafaţă de aproximativ 170 de hectare, a fost inaugurat, marţi, în localitatea Răteşti din judeţul Argeş.

„Astăzi sărbătorim un moment important în dezvoltarea energiei solare în ţara noastră.

Acest parc fotovoltaic cu dimensiuni impresionante nu doar că ne ajută să facem faţă provocărilor energetice ale prezentului, dar ne deschide şi uşi către un viitor mai sustenabil şi mai luminos.

Beneficiile acestei inaugurări sunt numeroase şi au un impact semnificativ asupra României”, a declarat, la evenimentul de inaugurare, Marius Negru, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Directorul Executiv al Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), Andrei Manea, a subliniat faptul că industria fotovoltaică din ţara noastră este în permanentă dezvoltare.

„Am făcut nişte studii (…) prin care estimăm că în orizontul anului 2030 vom avea în jur de 45.000 de colegi în industria fotovoltaică doar, separat de ceea ce poate să facă şi industria eoliană.

Acesta este un scenariu mediu în care vedem 45.000 de angajaţi permanenţi în industria fotovoltaică, ceea ce, din punctul nostru de vedere, este o chestiune foarte importantă, lucrăm în acest sens împreună cu diverşi parteneri (…). Nu mai suntem o tehnologie nouă, nu mai suntem ca acum 12-13 ani când se montau primele panouri fotovoltaice”, a precizat Andrei Manea.

Advertisement

Lasă un răspuns