Locuitorii comunei Rucăr trăiesc un adevărat COŞMAR! Apa din canalizare le intră în case

Locuitorii comunei Rucãr trãiesc un adevãrat coşmar, având probleme foarte mari din  pricina canalizãrii. Oamenii se trezesc cu apa în casã, fiind nevoiţi sã suporte un adevãrat coşmar. Oamenii spun cã de luni buni de zile, din pricina neregulilor la reţeaua de canalizare, se trezesc cu apa uzatã care le inundã locuinţele.

Canalizarea a fost executatã defectuos din toate punctele de vedere. Din surse, s-a constatat faptul cã pompele folosite sunt unele extrem de slabe calitativ si ieftine. Îmbinãrile ţevilor sunt fãcute prost, oamenii din sat observând la montajul lor, faptul cã muncitorii responsabili de proiect aruncau garniturile plus multe alte nereguli.  Primarul Ionel Dulamã, la ultima sa intervenţie legatã de acest subiect susţinea faptul cã totul merge perfect şi au fost câteva cazuri izolate care s-au remediat. Lucru total fals dacã analizãm situaţia actualã din comunã. Problemele pe care locuitorii le întâmpinã acum, nu au existat pânã la apariţia acestei canalizãri. Pânza freaticã s-a ridicat foarte mult din cauza faptului cã existã probleme la aceastã canalizare, iar dupã 3-4 zile de ploi succesive apa iese pur şi simplu din pãmânt. Sesizãrile actuale s-au fãcut din cauza faptului cã de aproximativ o lunã precipitaţiile au fost inexistente şi totuşi oamenii s-au trezit cu apa în beci, apã de culoare galbenã şi cu miros. Din surse am înţeles faptul cã societatea de apã-canal din Rucãr are datorii foarte mari la societatea de eletricitate şi din aceastã cauzã au fost debranşaţi. Din cauza debranşãrii pompele nu au mai mers şi se creeazã aceste probleme cu care oamenii bãtrâni trebuie sã se descurce singuri. Sesizãrile fãcute nu au niciun rol de campanie politicã ci rolul de a rezolva probleme reale în comunitate. Tot din surse, locuitorii se întreabã daca se urmãreşte falimentarea companiei de apã-canal si preluarea ei de cãtre unul dintre edilii locali aşa cum s-a întâmplat cu societatea de apã când a fost cumpãratã de viceprimarul Pîrnuţã pe o sumã infimã iar ulterior rãscumpãratã de primãrie pe o sumã foarte mare.

Din pãcate toatã comuna aratã jalnic, proiectele fiind fãcute complet haotic şi nefiind duse la bun sfârşi. Rucãrul de acum este doar o stafie a comunei ce odinioarã era mândria zonei.

Este culmea faptul cã au probleme tot locuitorii care au fost de bunã credinţã şi s-au racordat la canalizare la îndemnurile autoritãţilor locale.

Oamenii îşi strigã disperarea şi fac apel cãtre toţi factorii dedecizie pentru a soluţiona problema. “De când s-a dat în funcţiune canalizarea are foarte mari probleme. Pãrinţii mei au fost puşi sã se racordeze la canalizare pentru cã altfel trebuie sã plãteascã amenzi foarte mari. Pompele nu funcşioneazã, am înţeles cã se întrerupe curentul sau îl întrerup cei de la Primãrie. În momentul în care pompele nu funcţioneazã nu putem sã mai folosim nici canalizarea din casã, iar în partea din beci apa ne refuleazã în casã, iar canalizarea din casã nu mai funcţionreazã. Nu poţi sã faci un duş, nu poţi sã te duci la toaletã pentru cã vasul de toaletã se umple. Problema se repetã de aproape un an de zile”, ne-a declarat Gabriela Andriţoiu, unul dintre locuitorii comunei Rucãr care trãiesc un adevãrat coşmar.

Advertisement

Lasă un răspuns