Alocaţii 2024. Iohannis a promulgat legea, cu cât se majorează sumele pe care le primesc copiii de la stat

Alocaţia de stat va fi INDEXATĂ anual cu rata medie a inflaţiei. Actul normativ a fost promulgat de Klaus Iohannis Alocaţia de stat va fi INDEXATĂ anual cu rata medie a inflaţiei. Actul normativ a fost promulgat de Klaus Iohannis.

Alocaţii 2024. Legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care cuantumul alocaţiei de stat este indexat anual, din oficiu, cu rata medie a inflaţiei, a fost promulgată, joi, de preşedintele Klaus Iohannis.

Măsura a fost luată în contextul majorării preţurilor pentru toate categoriile de bunuri şi servicii, arată actul normativ. De la începutul anului trecut, alocaţia pentru copiii de până la 2 ani a fost stabilită la 600 de lei, iar pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani, la 243 de lei. În cazul minorilor cu handicap, alocaţia este de 600 de lei.

Alocaţia de stat li se acordă şi tinerilor de peste 18 ani care sunt elevi de liceu sau şcoală profesională, până la terminarea studiilor, precum şi majorilor cu handicap care urmează cursurile unei instituţii de învăţământ preuniversitar, dar nu mai târziu de vârsta de 26 de ani. Adulţii cu handicap beneficiază, de asemenea, de o indemnizaţie compensatorie, între 60 şi 350 de lei, notează Agerpres.

Cresc alocațiile pentru copii de la 1 ianuarie 2024. Majorarea alocațiilor de stat pentru copii se va face cu rata medie anuală a inflației, potrivit reglementărilor legale în vigoare. Copiii cu vârsta de până în 2 ani ar urma să primească 718 lei pe lună.

Guvernul României a stabilit, încă din iunie 2021, ca alocația de stat pentru copii să fie indexată anual cu rata medie a inflației, începând din anul 2023. Anul acesta s-a aplicat o majorare de peste 5,1%, echivalentul ratei anuale a inflației din 2021, conform datelor de la Institutul Național de Statistică (INS).

În acest fel, alocația de stat pentru copii a ajuns în 2023 la valoarea de 631 de lei (pentru copiii cu vârsta între 0 și 2 ani), respectiv de 256 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani.

Advertisement

Lasă un răspuns