Şcoala Gimnazială “Ion Pillat” a aniversat 150 de ani de existenţă!

Eveniment cu totul aparte la Biblioteca Judeţeană Argeş. Şcoala Gimnazială “Ion Pillat”  a aniversat 150 de ani de existenţă. Manifestarea a reprezentat un prilej de recunoaştere a meritelor pe care unitatatea de învăţământ le-a avut în tot acest timp în dezvoltarea educaţiei şi culturii argeşene. “Formarea primelor şcoli româneşti reprezintă, în drumul parcurs de ţara noastră spre lumea modernă, un pas absolut necesar. În aceste momente îmi vin în gând cuvintele marelui Petre Ţuţea, care spunea că profesorul este asemenea unui tâmplar, care ia un lemn murdar din noroi, îl spală şi îl face mobilă de lux”, a punctat directorul Şcolii Gimnaziale “Ion Pillat”, Alina Pahonţu, Un mesaj special a fost transis şi de către directorul adjunct al unităţii de învăţământ, Ruxandra Ghiţulescu. “Este un moment emoţionant pentru noi, mai ales că astăzi, într-adevăr avem ocazia să facem o punte între generaţii. Avem prezenţi în sală atât colegi care au ieşit la pensie cât şi colegii actuali, împreună cu elevii şi reprezentanţii părinţilor. În primul rând le doresc sănătate tuturor şi împreună cu autorităţile sperăm să ducem mai departe tradiţia Şcolii Gimnaziale “Ion Pillat”, cu acelaşi renume pe care l-a avut întoteauna.

Dumitru Tudosoiu, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş: “Este foarte greu să realizezi dimensiunea pe care o are această şcoală”

La eveniment a luat parte şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Dumitru Tudosoiu, cel care a vorbit despre grandoarea acestui moment. “Este foarte greu să realizezi dimensiunea pe care o are această şcoală. În acest moment, la împlinirea a 150 de ani poţi să le transmiţi sănătate tuturor, să le transmiţi bucuria pe care o simţi, să le urezi să se bucure în continuare de rezultate foarte bune, dar, repet, încărcătura istorică a acestei şcoli este mai importantă decât toate urările pe care aş putea să le transmit acum, după 150 de ani”, a transmis şeful Inpectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Dumitru Tudosoiu.

Diplomă din partea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei

Pentru performanţele înregistrate în cei 150 de ani de existenţă, Şcoala Gimnazială “Ion Pillat” a primit din partea Ministerului Educaţiei, diploma aniversară “Spiru Haret”.

Advertisement

Lasă un răspuns