Tragedie uriașă în lumea muzicii! Un celebru artist a murit în România!

Lumanare

Un cunoscut dirijor sud-coreean, care se stabilise în România de mai mulți ani a murit. Din informații se pare că acesta a căzut de la etajul 9 al unui bloc din Sectorul 6 al Capitalei.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani care a murit, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a căzut de la etajul 9 al unui bloc din Sectorul 6 al Capitalei, era dirijorul sud-coreean Byoungdon Kang.

Dirijorul sud-coreean Byoungdon Kang a încetat din viață

Dirijorul a murit în noaptea de miercuri spre joi, după ce a căzut de la etajul 9 al unui bloc din Sectorul 6 al Capitalei.

Poliţia Capitalei informa mai devreme că cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri – DGPMB.

Byoungdon Kang a fost un dirijor sud-coreean care și-a dedicat viața pasiunii sale pentru operă și muzica lui Mozart. El se stabilise în România de peste opt ani și îndrăgostise de țara noastră. Acesta era absolvent al cursurilor de masterat ale Universității Naționale de Muzică din București.

Byoungdon Kang s-a născut la Daejeon, dar a urmat la Seul cursurile Universității Naționale, fiind licențiat în Pedagogie Muzicală și Drept.

El a terminat cursurile de master Dirijat orchestră la București, la Universitatea Națională de Muzică, sub îndrumarea profesorului universitar dr. Cristian Brâncuși. Kang a susținut numeroase concerte de operă și simfonice în Coreea de Sud (la Daejon, Seul, Sungnam, Ulsan), dar și în Italia, Polonia, România. A dirijat și orchestra de suflători a Filarmonicii Pitești.

Advertisement

Lasă un răspuns