ARGEŞ! Un puştan de 17 ani s-a urcat DROGAT la volan!

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 73 – Mihăești, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, somându-l să oprească.

În urma somațiilor efectuate de polițiști, conducătorul auto a oprit în zona islazului comunal din comuna Schitu Golești.

În autoturism se aflau, ca pasageri, patru tineri (două fete și doi băieți), cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani.

Polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto ca fiind un tânăr de 17 ani, din Mihăești, care nu posedă permis de conducere. De asemenea,în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive.

“Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

De asemenea, s-a stabilit faptul că, autoturismul i-a fost încredințat de către unul dintre pasageri, care avea cunoștință despre faptul că tânărul nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis de conducere și sub influența unor substanțe psihoactive, conform art. 335 alin.1 și 336, alin. 2 din Codul Penal, precum și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se cunoaște că nu deține permis de conducere, conform art. 335 alin. 3 din Codul Penal”, transmit reprezentanţii IPJ Argeş.

Advertisement

Lasă un răspuns