A murit marele artist! Am mai pierdut o stea. Toată lumea e în lacrimi!

Lumanare

Unul dintre cei mai mari artişti din lume a încetat din viaţă. Lumea mondială a muzicii este în doliu astăzi. Cu toţii au aprins o lumânare şi se roagă pentru sufletul său.

Doliu în lumea muzicii! Marele pianist francez Claude Kahn s-a stins la 88 de ani

Este doliu în lumea muzicii! S-a stins din viaţă unul dintre cei mai mari pianişti ai lumii.

Este vorba despre francezul Claude Kahn, un pianist de renume internaţional. Artistul avea 88 de ani. El a murit în noaptea de joi spre vineri, la Vallauris, departamentul Alpes-Maritimes.

Surse din anturajul marelui pianist au confirmat informaţia pentru agenţia AFP.

Născut la Marsilia, pianistul a urmat cursuri cu compozitoarea franceză Nadia Boulanger. A susţinut peste 2.000 de concerte în lumea întreagă.

Printre distincţiile primite, se numără premiul pentru cea mai bună interpretare în cadrul concursului „Franz Liszt”, din Budapesta.

A lansat 26 de materiale discografice în care interpretează Liszt, Chopin, Fauré, Debussy, Ravel, Mozart, Beethoven, Schumann şi Rahmaninov.

În anul 1970, s-au pus bazele concursului internaţional de pian „Claude Kahn”. Concursul ce poartă numele artistului francez continuă să fie organizat și în zilele noastre. Finala și concertul câștigătorilor au loc întotdeauna la Paris, la Salle Gaveau.

Advertisement

Lasă un răspuns