Argeșeanca Florentina Oancea, speranța gimnasticii ritmice

Argeşul se poate lãuda de-a lungul istoriei cu numeroşi sportivi de mare valoare, indiferent de disciplina la care facem referire. Acum a venit rândul gimnasticii ritmice sã ne scoatã în faţã o sportivã extrem de valoroasã a judeţului nostru. Florentina Oancea este o tânãrã sportivã din comuna Stoeneşti care a reuşit sã cucereascã nenumãrate trofee la competiţiile la care a luat parte.

Anul a început cu o medalie

Zilele trecute, Florentina a luat parte la Cupa „Irina Deleanu”, competiţie care a avut loc în sala Olimpia din Ploieşti. Întrecerea de talie internaţionalã a fost una extrem de puternicã, la startul ei fiind aliniate competitoare din ţãri precum Bulgaria, Israel, Republica Moldova, Turcia, Ungaria, Austria, Croaţia, Estonia, Serbia şi Azerbaidjan. În cadrul acestei puternice competiţii, micuţa sportivã din Stoeneşti a reuşit sã cucereascã medalia de bronz la coardã.

A obţinut importante trofee

Florentina Oancea a început sã practice acest sport la vârsta de 7 ani, puţin mai târziu decât restul colegelor ei, dar acest lucru nu a împiedicat-o sã devinã una dintre cele mai bune sportive la categoria ei de vârstã.
Astfel, la categoria 9-12 ani a ajuns între cele mai bune şase sportive din ţarã, lucru care vorbeşte de la sine despre talentul Tinei, aşa cum este alintatã, dar şi despre profesionalismul echipei din jurul sãu, dar şi despre sprijinul necondiţionat oferit de pãrinţi, oameni de înaltã calitate profesionalã. Florentina a reuşit de-a lungul ultimilor ani sã obţinã nenumãrate trofee, mãrturie a talentului sãu cu adevãrat incredibil. Iatã şi o scurtã trecere în revistã a celor mai importante performanţe sportive atinse în ultimii ani de sportiva din Stoeneşti.
La Cupa Internaţionalã  „Irina Deleanu” a mai obţinut şi în anii anteriori medalii:
– în 2022 obţinea medalia de argint la sol, iar
– în 2023 obţinea tot medalia de argint, dar la cerc! 
În 2023 Florentina Oancea a obţinut urmãtoarele performanţe:
– campioanã naţionalã la 4 mingi cu echipa, alãturi de: Sara, Maria şi Delia în cadrul Campionatului Naţional de Ansambluri de la Târgu Mureş
– vicecampioanã naţionalã la sol alãturi de: Sara, Maria, Delia, Rebeca, Iris şi Daria, tot în cadrul Campionatului Naţional de Ansambluri de la Târgu Mureş
– calificarea în cadrul Cupei României, unde parti-cipau doar primele 6 gimnaste ale ţãrii la fiecare categorie de vârstã. 
– la Mureş Trophy a obţinut locul 1 la cerc,
– la Cupa Internaţionalã „Slavia” din Bulgaria unde a obţinut locul 2 la cerc şi locul 3 la minge,
– la turneul internaţional „Irina Deleanu” a obţinut locul 2 la cerc,
– la Arad Trophy a obţinut locul 1 la minge şi locul 2 la cerc.


Performanţele obţinute de tânãra sportivã sunt rodul unui efort constant, aceasta antrenându-se între trei şi patru ore, în fiecare zi de luni pânã sâmbãtã sub îndrumarea doamnelor antrenoare Adriana Mitroi, Ana Luiza Filiorianu, Laura Anitei, în cadrul clubului ACS Dandri Bucureşti.
Florentina Oancea este fata cunoscutului expert contabil Florin Oancea.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura