Polițiștii au făcut prăpăd, după ce au efectuat 30 de percheziții: au confiscat bani, autoturisme de lux sau telefoane

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore după cele 30 de percheziţii pe care autorităţile judiciare le-au făcut duminică în Bistriţa Năsăud şi în Bihor, într-un dosar de evaziune fiscală. Au fost indisponibilizate sume de bani, telefoane, dispozitive electronic, dar şi autoturisme de lux.

”În urma celor 30 de percheziţii domiciliare efectuate la data de 15 mai a.c., de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud, în cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor operatori economici,  poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 697 de telefoane mobile, 7.066 de accesorii, 13 sisteme PC, 26 de tablete şi accesorii, 146 de ceasuri electronice şi 11 de lux, 102 accesorii audio, 26 de sisteme GPS, 7 sisteme Gameplay, o dronă şi un televizor”, anunţă, luni, Poliţia Română, informează News.ro.

Sursa citată a precizat că au fost indisponibilizaţi peste 415.000 de lei, aproximativ 172.000 de euro, aproape 26.000 de dolari, 10 dolari canadieni, 91.000 de forinţi maghiari, 20 de leva şi aproximativ 775 de lire sterline.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 145,91 de grame de bijuterii, 2 arme neletale, muniţia aferentă şi componente, 3 cutii cu articole pirotehnice, acte, documente notariale şi mai multe articole vestimentare şi de îngrijire personală.

Totodată, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale persoanelor bănuite, fiind, totodată, pus sechestru pe 16 autovehicule evaluate la peste 214.000 de euro.

”Au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, cu privire la 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani, din Bistriţa, Ilişua, Dobric şi Beclean, fiind, ulterior, luată măsura reţinerii acestora, pentru 24 de ore. Persoanele bănuite au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bistriţa-Năsăud, urmând să fie prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă”, a mai transmis Poliţia Română.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti cu privire la infracţiunile de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic, furt, folosirea de acte nereale şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Lasă un răspuns