Romii din Timișoara, dezlănțuiți cu pietre! IPJ Timiș e acuzată că protejează romii care atacă asociația LOGS

Scandalul continuă la Timișoara, acolo unde Asociația LOGS, care are grijă de migranți, chiar și de cei afgani care de multe ori intră ilegal în România, a fost atacată cu pietre de țigani. LOGS s-a mutat într-un sediu ultra central, pe Bulevardul C.D. Loga, acolo unde majoritatea caselor sunt deținute de țigani. E vorba de zona cunoscută național din scandalul retrocedărilor. Veniți acasă din străinătate, vecinii romi ai asociației s-au dezlănțuit cu pietre la adresa angajaților. Deși atacatoarea a fost reținută, LOGS acuză că poliția nu a luat măsuri, că amenințările continuă iar IPJ Timiș nu face nimic.

Legat evenimentele din 2 si 3 Iunie 2022, de atacarea angajaților LOGS și amenințarea cu moartea de către vecinii imobilului închiriat în centrul Timișoarei, de pe Blvd Loga, dorim să aducem câteva clarificari:

– Angajații LOGS au fost atacați de cetățeni români, care au considerat că interesele lor imobiliare sunt periclitate de mutarea noastra în aceasta cladire, închiriată legal. Etnia acestora nu este relevantă iar poziționarea noastră publică este clară doae împotriva infracțiunilor comise. Noi credem în incluziune socială și militam pentru integrarea grupurilor dezavantajate. Nu vom accepta comentarii xenofobe, denigratoare sau un discurs incitator la ură pe pagina noastră.

– Suntem dezamăgiți de răspunsul Poliției care au fost sesizați de 3 ori la numărul de urgență 112 pe data de 2 si 3 Iunie și care nu au luat măsuri decât după alegerea noastră să mediatizam public cazul pe data de 7 Iunie. Lipsă unui răspuns ferm din prima zi de alertare, a făcut ca atacatori noștri să ne transmita clar ca „poliția nu le poate face nimic”. După 5 zile de la apelarea la 112, persoanele care au atacat personalul LOGS au continuat să ne transmită telefonic amenințări cu moartea. LOGS a solicitat explicații către IPJ Timis dacă persoanele reclamate au fost sau nu amendate sau alte măsuri legale dupa cele 3 apeluri la 112. Înțelegerea noastră este ca nu au există nici o contravenție. Mai mult încadrarea inițială a plângerii penale doar la distrugere și extinderea acesteia doar dupa mediatizarea publică la fapte de amenințare, ne îngrijorează și ne pune mari semne de intrebare legate de răspunsul forțelor de ordine care poate motiva comportamente de amenințare, violența și intimidare.

– Contam pe sprijinul oferit de Primăria Municipiului Timișoara în identificarea de urgență a unui spațiu sigur în comunitate pentru continuarea activităților sociale a Asociației LOGS.

– Și nu în ultimul rand, mulțumim tuturor timișorenilor care ne-au sunat și ne-au încurajat, trecătorilor de pe stradă care ne-au mulțumit pentru curajul de cere justiție socială în față mafiei imobiliare din Timișoara. Și angajaților LOGS care au aratat curaj într-o situație pe care nu ne-am dorit-o.

Flavius Ilioni Loga, președinte LOGS: „Nu credeam ca se va ajunge aici. Nu este normal ce ni s-a întâmplat. Iar cea mai mare dezamagire o avem față de răspunsul forțelor de ordine. Noi am fost persoane care am filmat toate incidentele, amenințările, avem cunoștințe juridice. Cum rămâne cu oamenii simpli care nu au aceleași calități ca si noi? Aceasta nu este lupta noastră ci lupta orașului Timișoara. Vom continua demersul în instanță și sperăm ca noi să fim ultimii cărora li se întâmplă acest tip de nedreptate. Timișoara chiar poate mai mult”.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura