Primarul comunei Călinești, acord important cu  Municipiul  Gaza din Plaestina!

Acord important pentru comuna Călinești!
Este prima comună din Argeș care se înfrățește cu un Municipiu !

În data de 16.06.2022
Primăria Călinești a semnat un acord cu Municipiul Gaza.


Așa cum a promis, edilul, Mihai Georgescu, a reușit să aducă tot mai mulți investitorii in comună.


Yahya R. Sarraj, primarul municipiului Gaza, a fost primit într-un mod tradițional cu pâine și sare.
Odată cu înfrățirea dintre cele două localități, edilii speră la sporirea legăturilor de prietenie, dar și a colaborării, în special în domeniul agriculturii, comerţului, afacerilor, spațiilor publice, educației și asistenței medicale.


 Prin semnarea acestui acord, se va contribui la întărirea legăturilor de fraternitate între poporul român și cel palestinian.


Comuna Călinești și Municipiul Gaza vor coopera, în special în domeniile: agricultură, comerţ, afaceri, spații publice, educație, asistență medicală și alte activități comunitare, prin:
• Instruire și schimb de bune practici și know-how într-o gamă largă de aspecte legate de serviciile municipale și administrative.
• Proiecte de cooperare care pot contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor din Fâșia Gaza și Călinești.



Cei doi edili au vizitat : Transfăgărășan, Baza Salvamont de la Cota 2000, Mănăstirea Curtea de Argeș, Muzeul Golești, Municipul Pitești, Centru de Permanență din Călinești, Școlile din comună, fabrica Aka.


Municipiul Gaza mai este înfrățit cu alte trei orașe europene: Barcelona, Torino și Dunkerque, iar acum și cu comuna Călinești !
Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura