Veste – șoc pentru cei care au în plan să cumpere sau să vândă apartamente!

Lovitură puternică pentru care au în plan să cumpere sau să vândă apartamente. Coaliția de guvernare vrea să mărească taxele și impozitele, din 2023, pentru cei care cumpără sau vând locuințe.
Această măsură a politicienilor are ca scop aducerea mai multor fonduri la bugetul de stat, dar va afecta drastic piața imobiliară.
Analiștii economici atrag atenția asupra măsurilor pe care guvernanții doresc să le aprobe din anul 2023. Dacă prevederile vor fi adoptate în perioada următoare, piața imobiliară va avea de suferit, taxele și impozitele urmând să fie mărite.
Așadar, începând cu anul viitor, e posibil ca locuințele care au o valoare mai mare de 450.000 de lei să aibă un TVA de 19%. Măsura vine după ce la începutul anului în curs, s-a decis aplicarea unui TVA de 5% pentru locuințele are au valoarea de până la 700.000 de lei.
„În acest moment, el (cumpărătorul, n.r.) ar plăti, la 100.000 de euro, 5.000 de euro TVA. În eventualitatea în care se schimbă înapoi acest plafon, la 450.000 de lei, acest client va trebui să plătească 119.000 de euro, adică 14.000 de euro suplimentar. În condiţiile în care, în mai toate precontractele, preţul este prevăzut ca fiind preţul net plus TVA, TVA-ul în vigoare la data semnării contractului final”, a declarat Daniel Tudor, antreprenor în imobiliare, potrivit Observator.
Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura