Dacia Duster a fost cel mai bine vândut SUV în luna iunie!

Conform rezultatelor pe luna iunie, în Ucraina au fost vândute 2.900 de mașini noi. Potrivit asociației de automobile Ukravtoprom, în privinţa SUV-urilor cel mai bine vândut model a fost crossover-ul Dacia Duster.

SUV-ul pentru piața ucraineană este asamblat la o fabrica din România, de la Mioveni. În prima lună de vară, ucrainenii au cumpărat 168 de SUV-uri Dacia Duster, transmite Ukravtoprom.

Pe locul doi în topul vânzărilor din Ucraina pe luna iunie s-a aflat crossover-ul Toyota RAV4, care a fost ales de 118 locuitori ai țării. Podiumul este încheiat de Toyota Highlander, care s-a vândut în 114 exemplare. În continuare, Top 5 este completat de Toyota – Yaris Cross, cu 104 vânzări, şi de Ford Kuga cu 84. Până de curând, Duster a fost asamblat și în Rusia. Uzina Renault Rusia de la Moscova, unde erau produse și modelele Kaptur și Arkana, şi-a încetat activitatea pe 28 februarie. În luna mai Renault a părăsit Rusia, predând activele către AvtoVAZ și către primăria orașului Moscova și și-a schimbat numele în MAZ Moskvich.

De altfel, pe fundalul stagnării pieței auto din Rusia, Duster a rămas bestsellerul Renault: 561 de exemplare au fost vândute în Rusia, în luna mai. În lista celor mai populare crossover-uri ale tuturor mărcilor, SUV-ul de la Mioveni se află pe locul trei. Doar Hyundai Creta cu 1.197 de unități vândute și Lada Niva cu 1.102 sunt înaintea Duster-ului.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura