România se pregăteşte de război. MApN anunţă stagiu militar gratuit pentru tineri!

Potrivit unui proiect de lege, românii cu vârsta de până la 35 de ani vor putea beneficia de pregătire militară de bază, timp de patru luni. Pe durata programului, aceştia vor avea o serie de beneficii.

România se pregăteşte de război. Pe durata stagiului militat gratuit, tinerii voluntari vor beneficia de cazare gratuită, drepturi de echipare şi hrană, indemnizaţie lunară.

Proiectul de lege are ca scop modificarea Legii 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare introduce posibilitatea ca tinerii să poată participa, voluntar, la un program de pregătire militară

“Pe timp de pace, cetățenii români, bărbați și femei, cu domiciliul stabil în România, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care nu au îndeplinit serviciul militar activ sau în rezervă, pot solicita Ministerului Apărării Naționale (MApN) participarea, pe bază de voluntariat, la un program de pregătire militară de bază, cu durata de până la 4 luni, în calitatea de militar voluntar în termen”, scrie în proiectul de lege.

Se vor putea înscrie în acest program doar cei care trec de evaluarea psihologică. După ce sunt declaraţi apţi, aceştia trebuie să prezinte o adeverință medicală de la medicul de familie din care să reiasă că sunt clinic sănătoși și nu sunt în evidența acestuia cu boli cronice.

Lasă un răspuns