Medic reținut de procurori – Ce a ajuns să ceară de la pacienți?!

Un medic de medicină internă de la Spitalul Militar Sibiu a fost reținut miercuri pentru luare de mită. Anchetatorii îl bănuiesc că a cerut de la 6 pacienți 1.100 lei, să îi întrețină curtea, dar și mâncare și alcool.

Dosarul a fost înregistrat pe 29 martie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Conform DGA, medicul este bănuit că a pretins şi primit de la 6 pacienţi sume de bani în cuantum total de 1100 de lei, precum şi prestări de servicii întreţinere spaţii verzi, dar şi produse alimentare şi băuturi alcoolice, toate remise cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv de îndeplinire a actului medical.

S-a dispus atunci începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, respectiv luare de mită, extinzându-se apoi urmărirea penală prin mai multe ordonanţe cu privire la noi fapte de corupţie.

Ulterior, pe 1 august, procurorul a dispus urmărirea penală, iar miercuri a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore.

Prim-procurorul Ion Veștemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, precizează că este vorba despre un medic de la Spitalul Militar de Urgență „dr. Alexandru Augustin” din Sibiu.

La rândul lor, surse din anchetă au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre un medic de medicină internă.

Lasă un răspuns