Șase români implicați într-un accident, în Bulgaria. Doi dintre ei sunt în stare gravă!

O mașină românească se deplasa între satele Tsarichino și Kremena, a intrat pe banda din sens opus și a lovit un autoturism din Ucraina. Ulterior, vehiculul s-a întors și a lovit o altă mașină din România.

Doi ucraineni au murit. Copilul lor și doi cetățeni români au fost internați la spitalul din Dobrich, fiind în stare gravă.

Reacția MAE

Din informaţiile obţinute de Ministerul român de Externe, cei doi se află în stare gravă, fiind internaţi în ţara vecină. Alţi patru români au fost implicaţi în accident.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a arătat că a fost anunţat, prin Ambasada României în Republica Bulgaria, despre un accident rutier produs în 8 august 2022, ora 13.30, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena, în care au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

“Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări”, a precizat MAE.

Conform sursei citate, reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităţilor competente locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizaţi cei doi cetăţeni români răniţi.

“Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime, cetăţeni români, se află în stare gravă, internate la terapie intensivă, respectiv chirurgie, fiind luate toate măsurile necesare pentru acordarea asistenţei medicale specifice”, a adăugat MAE.

De asemenea, MAE a informat că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

“Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului”, au menţionat reprezentanţii ministerului.

DSU analizează situația românilor internați

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a informat, marţi, că monitorizează din punct de vedere medical evoluţia celor doi români răniţi grav în accidentul de luni din Bulgaria, în vederea planificării unei eventuale preluări şi a transportului către România, pentru continuarea îngrijirilor medicale.

“Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă menţine legătura cu Ambasada României în Bulgaria, respectiv cu echipa medicală bulgară din unitatea spitalicească unde cele două persoane de cetăţenie română sunt internate, pentru a monitoriza evoluţia acestora din punct de vedere medical, în vederea planificării unei eventuale preluări şi transport către România, pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acestora”, a transmis DSU.

Lasă un răspuns