Atacuri aeriene pe Nipru, vizavi de centrala nucleară Zaporojie 

Un atac aerian a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Nikopol, pe malul râului Nipru. Pe malul opus al râului se află centrala nucleară de la Zaporojie.

Orașul Nikopol din sud-estul Ucrainei, situat pe malul râului Nipru, în apropiere de centrala nucleară Zaporojia, a fost atacat din nou de rachete rusești în cursul nopții, potrivit autorităților ucrainene, transmite Mediafax.

Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk, a declarat că armata rusă a lovit două cartiere ale orașului cu rachete Grad. De asemenea, aproximativ 40 de rachete au căzut în apropiere de Marganets, rănind trei persoane.

Zona Nikopol a fost atacată aerian aproape în fiecare noapte de unităție ale rușilor aflate în apropiere de centrala nucleară, susțin oficialii ucraineni.

Centrala nucleară din Zaporojia, cea mai mare de acest tip din Europa, a continuat să funcționeze chiar dacă forțele rusești au ocupat-o la începutul lunii martie. De atunci, mai multe lovituri aeriene au avut loc în preajma ei, ceea ce a provocat o reacție internațională de condamnare.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardarea instalației, acțiune despre care Agenția Internațională pentru Energie Atomică a spus că încalcă „pilonii indispensabili ai siguranței și securității nucleare”.

Lasă un răspuns