Investiţie MAJORĂ la Spitalul Judeţean

Încep lucrările de extindere și amenajare a spațiilor de Urgență ale Spitalului Județean Pitești

Proiectul presupune, printre altele, extinderea spațiilor medicale la nivelul demisolului prin realizarea unui spațiu de resuscitare cu două paturi, spațiu de evaluare și tratament imediat cu 13 paturi, o zonă de imagistică dotată cu un aparat Computer Tomograf și echipament Roentgen pentru radiografii

Pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență Pitești, Consiliul Județean Argeș are în implementare 4 mari proiecte de infrastructură

Astăzi, 19 august, a avut loc predarea/primirea amplasamentului aferent investiției “Extindere și dotare spații Urgență și amenajări incintă Spital Județean de Urgență Pitești” , proiect al Consiliului Județean Argeș finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

CONTRACTUL DE PROIECTARE, EXECUȚIE LUCRĂRI ȘI DOTARE a fost încheiat cu ASOCIEREA dintre S.C. BAU STARK S.R.L., S.C. MINIMED SOLUTIONS S.R.L., HOSPITAL PROJECT&CONSULTING S.R.L. și S.C. HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS S.R.L.

Valoarea totală este de 9.225.987,58 lei din care:

– proiectare și asistență tehnică 245.806,40 lei;

– execuție lucrări 5.703.956,96 lei;

-dotare cu computer tomograf și aparat radiologie (Röntgen) 3.276.224,22 lei.

 “Așa cum am amai spus, sănătatea reprezintă o prioritate pentru noi. Pentru Spitalul Județean de Urgență Pitești avem patru mari proiecte de infrastructură, integrate. Astăzi am predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor la “Extinderea și dotarea spațiilor de Urgență și amenajări incintă Spitalul Județean de Urgență Pitești”. Anul acesta se vor finaliza lucrările la noul corp de clădire P+4, finanțat din bugetul propriu al C.J. Argeș. În luna septembrie vom preda amplasamentul pentru proiectul privind “Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti”. Al patrulea proiect este cel care vizează “Consolidarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Pitești”. Un proiect foarte greu, o provocare pentru Consiliul Județean Argeș, pentru cadrele medicale de acolo, pentru constructor, deoarece se va lucra sub sarcină. Este un proiect cu o valoare foarte mare și foarte greu” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte C.J. Argeș.

Proiectul privind “Extinderea și dotarea spațiilor de Urgență și amenajări incintă Spitalul Județean de Urgență Pitești” presupune extinderea spațiilor medicale la nivelul demisolului prin realizarea unui spațiu de resuscitare cu două paturi, spațiu de evaluare și tratament imediat cu 13 paturi, grupuri sanitare organizate pe sexe pentru personal, o zonă de imagistică dotată cu un aparat Computer Tomograf și echipament Roentgen pentru radiografii.

La nivelul parterului se propun spații destinate personalului medical astfel: o sală de întâlniri colective, birou medic șef UPU, birou asistent șef UPU, cameră de odihnă, cameră de gardă, vestiare și grupuri sanitare organizate pe sexe și un spațiu tehnic.

Proiectul propune adaptarea spațiilor exterioare în așa fel încât funcționarea corectă a noilor spații să nu fie întreruptă (livrarea cu ambulanța a pacienților în stare critică direct în cadrul unității de imagistică UPU se va face din exterior, fără a fi nevoie ca pacientul să fie transportat mai întâi prin interiorul clădirii), iar nevoile umane față de un spațiu verde să fie satisfăcute (se va asigura un circuit atât pentru angajații spitalului, cât și pentru pacienți, o alee perimetrală unui rond verde dotată cu bănci de grădină).

Acest proiect va avea drept finalitate reducerea timpilor de așteptare până la rezolvarea cazurilor prezentate în structura de urgență, creșterea gradului de satisfacție al pacienților/aparținătorilor, precum și a gradului de satisfacție a salariaților din structură, toate aceste îmbunătățiri ale activității regăsindu-se finalmente în creșterea calității serviciilor medicale furnizate de Spitalul de Urgență Pitești.

Lasă un răspuns