Salariile profesorilor se majorează în septembrie. Cât vor primi în plus pe card în noul an şcolar

Profesorii debutanți, 100 lei în plus la salariu. Veniturile dascălilor cresc, în medie, cu 150 lei, potrivit noilor prevederi care se preconizează în Educaţie

Salariile profesorilor se majorează. Profesorii ar urma să primească 4% în plus la salariu, luna viitoare, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență inițiat de Ministerul Muncii și publicat pe site-ul oficial în transparență decizională.

Proiectul introduce o nouă exceptie la Legea salarizarii 153/2017, excepție prin care în loc să fie acordată creșterea salarială potrivit grilei prevăzute, pentru anul 2022, este acordat un procent de 25% din diferența între salariul prevazut în grilă și cel din decembrie 2021.

În cazul cadrelor didactice, creșterea reprezintă aproximativ 4% din salariul de bază”. „Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere si personalul de indrumare si control din invatamant, incepand cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de baza se majoreaza cu o patrime din diferenta dintre salariul de baza prevazut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru anul 2022 si cele din luna decembrie 2021”, se arata in proiectul de OUG.

Ultimul raport venit de la Institutul Național de Statistică oferă o situație clară a veniturilor din învățământ. În luna octombrie 2021, venitul mediu NET din învățământ era de 3.688 de lei. Este o creștere de numai un leu față de luna noiembrie 2020, când venitul mediu din învățământ era de 3.687 de lei. O creștere de 4% înseamnă că salariul mediu în învățământ va ajunge la 3855 de lei, o creștere de 147 de lei.

Lasă un răspuns