Ion Mînzînă, mesaj de Ziua Republicii Moldova!

Ziua Independenţei este ziua naţională a Republicii Moldova, în care se sărbătoreşte adoptarea Declaraţiei de Independenţă faţă de Uniunea Sovietică în 1991. Ziua Independenţei este celebrată anual, pe data de 27 august.

La 27 august 1991 în decursul procesului de destrămare a URSS-ului, Republica Moldova şi-a declarat independenţa, devenind un stat-membru al ONU.

Moldova este o ţară europeană cu o îndelungata istorie, o ţară populată, preponderent, de moldoveni, cât şi de multe minorităţi naţionale: ucraineni, bulgari, găgăuzi, ruşi, evrei, nemţi, cehi etc.

În  această zi importantă, Ion Mînzînă, preşedinte al PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean Argeş a transmis următoarele:  „La împlinirea a 31 de ani de la proclamarea Independenţei Republicii  Moldova, putem spune că astăzi statul moldovean este unul consolidat, în ciuda conflictului de la graniţă şi a ameninţărilor care persistă.

Astăzi, Moldova este un stat tot mai solid şi datorită faptului că România a sprijinit permanent drumul spre Europa. Republica Moldova şi-a obţinut statutul de candidat pentru accederea în Uniunea Europeană. Republica Moldova face tot mai mult paşi spre obţinerea unei independenţe energetice faţă de Rusia, graţie relaţiilor economice şi infrastructurii dezvoltate cu ţara noastră.

Judeţul Argeş are relaţii puternice în rândul comunităţilor din Moldova. Relaţii administrative, culturale şi economice. Sunt o mulţime de oraşe şi comune din Argeş care au înfrăţiri benefice cu structuri administrative din Moldova. Exemplul oraşului Mioveni este poate cel mai de succes din ţară“, a precizat preşedintele Ion Mînzînă.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura