Aurel Bălăşoiu, deputat PSD de Argeş: Românii vor avea acces la produse româneşti proaspete şi de calitate

Ministrul PSD al Agriculturii repune în funcţiune un instrument extrem de util pentru valorificarea producţiei româneşti, după ce Casa_Unirea a fost pusă pe butuci sub guvernările de dreapta Orban şi Cîţu.

Utilitatea Casei de Comerţ Unirea este mai evidentă ca oricând în contextul actual al războiului din Ucraina care a afectat puternic aprovizionarea cu produse agro-alimentare. Românii vor avea acces la produse de calitate, obţinute de fermierii noştri, iar fermierii vor avea siguranţa valorificării producţiei pe care o obţin şi, implicit, venituri pentru a menţine locuri de muncă şi pentru a continua să producă.

A fost completată legislaţia astfel încât ope-ratorii economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari să fundamenteze bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2022, putând astfel să crească ope-raţionalizarea acestora.

Fondurile vor putea fi utilizate pentru reorganizarea şi eficientizarea acti-vităţilor în domenii-cheie (tehnic, ope-raţional şi marketing), menţinerea şi atragerea de personal cu pregătire şi experienţă profesională, precum şi îndeplinirea obiectivelor de politică salarială.

Din păcate, a fost nevoie să fie reluată de la zero funcţionarea Casei Unirea.

Prin intermediul Casei de Comerţ Unirea producţia bună de legume şi fructe, şi nu numai, pe care o obţin fermierii mici va fi preluată, depozitată şi pregătită de comercializare, astfel încât să nu mai asistăm la imaginile cu legume româneşti aruncate la marginea câmpului, în timp ce pieţele şi magazinele sunt inundate de produse importate.

Astfel, românii vor avea acces la produse româneşti proaspete şi de ca-litate, pe lanţul scurt de aprovizionare, evitându-se intermedierea şi deformarea preţurilor.

Lasă un răspuns