Salarii profesori. Se schimbă legea, ministrul Sorin Cîmpeanu promite 9300 lei pe lună pentru dascăli

Sorin Cîmpeanu anunţă majorări salariale prin noua lege a educaţiei. Este vorba de o creştere a salariului de la 6.500 de lei brut la 9.300 de lei brut, darm, cel mai probabil, salarizarea aceasta va fi luată în calcul din septembrie 2023.

Salarii profesori. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit recent, despre majorările salariale din noua lege a educaţiei, că este vorba de o creştere a salariului de la 6.500 de lei brut la 9.300 de lei brut. El a precizat că salarizarea cel mai probabil va fi luată în calcul din septembrie 2023. Ori înţelegem că educaţia stă la baza tuturor lucrurilor, noi, clasa politică, decidenţii, ori, dacă nu, vă dau şi o veste proastă, toate măsurile care sunt reformă adevărată în acest sistem, dacă nu beneficiază de un suport financiar corespunzător sunt degeaba, a mai spus el. Ministrul a spus că premierul a propus, într-o manieră foarte hotărâtă, adoptarea, într-o primă lectură a acestor două proiecte de lege şi că a validat aceste măsuri.

Momentan, profesorii debutanți primesc 100 lei în plus la salariu. Veniturile dascălilor cresc, în medie, cu 150 lei, potrivit noilor prevederi care se preconizează în Educaţie.

Salarii profesori. Proiectul introduce o nouă exceptie la Legea salarizarii 153/2017, excepție prin care în loc să fie acordată creșterea salarială potrivit grilei prevăzute, pentru anul 2022, este acordat un procent de 25% din diferența între salariul prevazut în grilă și cel din decembrie 2021.

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura