Câți bani vor plăti românii cu centrale proprii, la iarnă. Guvernul a făcut anunțul 

Se anunță o iarnă grea pentru români, pe fondul creșterii prețurilor la energie, care a determinat precum un bulgăre de zăpadă o creștere accentuată a tarifelor la toate produsele și serviciile. 

Bucureștenii vor suferi cel mai mult. Românii racordați la sistemul centralizat de încălzire vor achita facturi mai mari față de anul trecut, însă cei cu centrale individuale pe gaz ar urma să fie mai acoperiți, susține Ministerul Energiei.

Nu mai există plafon de consum pentru cei care dețin centrale individuale.

„Iarna trecută, dacă nu mă înșel, era la început 1.000 de metri cubi, apoi pe toată perioada de iarnă a fost parcă 1.200 de metri cubi. Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi.

Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme – mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării. Sunt multe lucruri de care ne-am lovit în iarna trecută.

Advertisement

Lasă un răspuns