Mihai Coteţ, în dialog cu piteştenii din cartierul Exerciţiu

Mihai Coteţ a continuat dialogul cu cetăţenii din Piteşti şi de data aceasta a luat pulsul locuitorilor din zona Banat. Preşedintele PNL Piteşti a vorbit cu oamenii fiind primit cu braţele deschise de aceştia. Cetăţenii au profitat de ocazie  şi i-au transmis consilierului local nemulţumirile lor şi neajunsurile cu care se confurntă.

„Alături de colegii mei consilieri locali şi membrii ai PNL Piteşti am luat din nou Piteştiul la pas şi asta pentru că ne-am propus să fim constant la curent cu realitatea din teren şi cu problemele pe care le întâmpină, în raport cu administraţia publică, cetăţenii oraşului nostru.

Exerciţiu ar putea fi unul dintre cartierele model ale Piteştiului şi asta pentru că, faţă de altele, pare a fi puţin mai aerisit, pare că beneficiază de spaţii mai largi între blocuri. Mai largi, dar mai murdare şi neîngrijite.

Din păcate, drumul până la un cartier modern este unul lung. Tinerii nu găsesc nici aici un cartier prietenos şi care să răspundă necesităţilor lor. Lipsesc terenurile de sport, zonele de relaxare, iar locurile de joacă pentru cei mai mici sunt destul de puţine. De asemenea, unele zone de agrement nu sunt amenajate în mod corespunzător. Spre exemplu, cei de la Asociaţia 24 au făcut cerere către primărie pentru a reamenaja spaţiul verde şi a înlocui nisipul din zona aparatelor de fitness cu un covor de tartan.

Şi mobilierul urban lasă de dorit. A lăsat de dorit încă din momentul în care s-au amplasat acele băncuţe din beton cu grilaj de lemn, deja deteriorat, prin care se întrevăd mucurile de ţigară şi alte mizerii aruncate. Ţine, este drept, de nivelul de civilizaţie, dar şi de lipsa alternativei unui coş de gunoi în imediata apropiere. În acest sens, pentru viitor, sugerăm achiziţionarea de băncuţe prevăzute şi cu coş de gunoi. Exemple de bune practici în acest sens sunt chiar în oraşul nostru, la mall-ul de la Jupiter City.

Oamenii din zonă au mai reclamat şi lipsa Poliţiei Comunitare din cartierul lor şi neridicarea la timp a gunoiului, mai ales acolo unde magazinele contribuie din plin.

De asemenea, proprietarii de chioşcuri transmit dorinţa lor de a nu fi crescut nivelul chiriilor o dată cu introducerea noului regulament. În calitate de consilieri locali vom pleda pentru acest lucru dacă intenţiile Executivului vor fi altele, pentru că micii întreprinzători, la fel ca întregul mediu de business, trec printr-o perioadă dificilă. Oricum vor fi nevoiţi să facă o serie de investiţii o dată cu trecerea la chioşcurile cu design unitar.

De locurile de parcare nu mai vorbim! Constatăm, însă, din discuţiile cu oamenii, lipsa de apetenţă pentru circulaţia cu mijloacele de transport în comun, deşi Piteştiul este un oraş mic. Împreună cu cei de la Publitrans sper să identificăm o serie de măsuri care să facă mai atractiv acest transport, cu atât mai mult cu cât s-au făcut şi se vor face în continuare investiţii masive.

De asemenea, numărul celor care folosesc trotinete electrice în deplasările prin oraş – fie că vorbim despre deplasările la şcoală sau la serviciu – este tot mai mare. Ne lipsesc, în bună parte, pistele, mulţi punându-şi viaţa în primejdie printre maşini.

Vom aduce la cunoştinţa serviciilor din subordinea Primăriei Piteşti problemele punctuale pe care ni le-aţi semnalat. Ştiu că parte dintre ele au fost deja transmise, dar fără niciun răspuns, deşi îşi puteau găsi rezolvare într-un interval rezonabil de timp, mai ales acolo unde vorbim despre măsuri de minimă intervenţie şi sprijin”, transmite preşedintele PNL Piteşti, Mihai Coteţ.

Lasă un răspuns