Ministrul Educatiei anunta ca structura anului şcolar ar putea fi modificată din nou.

Ministerul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat joi într-o conferinţă de presă, că structura anului şcolar ar putea fi din nou modificată la un an după ce fostul ministrul Sorin Cîmpeanu a decis renunţarea la semestre şi organizarea anului şcolar în cinci module de studiu separate de tot atâtea vacanţe.

Structura anului şcolar ar putea fi modificată din nou de anul viitor. Ligia Deca a anunţat în prima sa conferinţă de presă în calitate de ministru al Educaţiei, că va păstra măsurile introduse anul acesta, precum organizarea modulară a anului școlar, dar că această măsură va fi evaluată după un an de zile.

Voi păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta, de exemplu organizarea modulară a anului școlar, și vom analiza această formulă după un an de la implementare„, a transmis ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

De asemenea, Ligia Deca a spus că îşi doreşte predictibilitate, un principiu de la care nu va abdica atâta timp cât este ministru.

„Aş vedea ca orice schimbare – pentru schimbări educaţionale diferite – să înceapă cu cei care întră în clasa a V-a, schimbări care ţin de examenul de bac să fie doar pentru cei care intră în clasa a IX-a”, a spus Ligia Deca.

„Pot garanta că MEN, cât voi fi eu ministru, nu va abdica de la principiul predictibilităţii. S-a înţeles în spectrul politic nevoia de a nu mai suprinde comunităţile şcolare şi a da timp celor care susţin examene importante”, a mai completat Deca.

Vă reamintim că an şcolar 2022-2023 este structurat în cinci module în locul semestrelor și cinci perioade de vacanță.

Lasă un răspuns