Obiective turistice în Pitești. Cele mai interesante lucruri de văzut din oraș

Pitești este unul dintre marile orașe ale României, iar turiștii care ajung aici au posibilitatea să vadă o serie de obiective interesante și atractive.

Obiective turistice în Pitești

În municipiul Piteşti există o varietate de obiective turistice. De la muzee și biserici vechi, până la grădina zoologică și celebrul parc natural Trivale, toate fac ca orașul Pitești să fie o destinație interesantă pentru câteva zile de vacanță.

Memorialul Închisoarea Piteşti

Memorialul Închisoarea Piteşti este un muzeu amenajat în interiorul fostului penitenciar Pitești, care a funcționat între anii 1941 – 1977. Muzeul a fost deschis în 2014 și găzduiește expoziții, evenimente culturale și programe educaționale pe teme legate de detenția politică anticomunistă.

Program de vizitare: Joi – Duminică, în întervalul orar 11:00 – 18:00

Memorialul Închisoarea Piteşti se poate vizita doar cu ghid. Prețul biletului este 80 de lei în cazul unei singure persoane și scade pentru grupuri. Biletele costă 300 de lei pentru un grup de 10 persoane sau 225 de lei, pentru 15 persoane.

Muzeul Judeţean Argeş

Muzeul se află în clădirea fostei prefecturi a județului Argeș.  Expoziţiile de bază ale muzeul sunt: ecologie şi protecţia mediului, artă plastică românească (picturi din secolele XIX – XX şi grafică locală), istorie, arheologie (tezaure din epoca romană descoperite la Rociu şi Bălăneşti) și casele memoriale ale lui Liviu Rebreanu şi Dinu Lipatti.

Fântâna Muzicală

Fântâna Muzicală este situată în centrul orașului și a fost inaugurată în anul 2008, de Zilele Orașului Pitești. Aceasta este unică din Europa, având 1.000 de guri de apă fixe și mobile, precum și o orgă de lumină. Reflectoarele au lumină dinamică și pot genera o varietate mare de culori. Fântana funcționează pe baza unui soft specializat, care sincronizează apa, luminile și muzica. 

Biserica Domnească din Pitești

Biserica Domnească din Pitești a fost ridicată în anul 1656, iar ctitorul ei este Constantin Șerban, fostul domnitor al Țării Românești.

Biserica Mavrodolu

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” – Mavrodolu este o biserică ortodoxă care a fost ridicată la începutul secolului al XIX-lea. Lăcașul a fost declarat monument istoric, fiind înscris în Repertoriul Arheologic Național.

Parcul Trivale

Parcul Trivale este cel mai mare parc din țară, fiind considerat unul dintre simbolurile municipiului Pitești. Acesta se află la doar cinci minute de mers pe jos de centrul orașului.

Grădina Zoologică

Grădina Zoologică din Pitești a fost înființată în anul 1950, pe o suprafață de 12 hectare.

La grădina zoologică din Pitești, publicul poate admira aproape 1.800 de animale, păsări și pești din 45 de specii.

Program de vizitare: Marţi – Duminică între orele 10:00 – 17:00

Prețul pentru doi adulți și un copil este 23 de lei, iar pentru doi adulți și doi copii este 28 de lei.

Poarta Eroilor din Pitești

Poarta Eroilor din Pitești este un monument ridicat în memoria ostaşilor Regimentului Nr. 4 Dorobanţi, căzuţi la datorie în timpul Primului Război Mondial (1916-1918).

Advertisement
Advertisement

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Ziarul Top

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura