Vremea azi, 24 octombrie. Săptămâna începe cu soare și vreme bună!

Săptămâna începe cu soare și vreme bună în cea mai mare parte a țării. Atmosfera devine deosebit de caldă în sud și în sud-vest, pe unde se ating 27 de grade, în timp ce în depresiuni vor fi 17 grade.

La noapte, în nord și în nord-vest apar aversele.

În Dobrogea și în Bărăgan urmează o zi superbă de toamnă, cu cer senin în unele zone și temperaturi între 20 și 24 de grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme frumoasă și caldă. Norii vin și trec, iar temperaturile rămân la valori similare cu cele de duminică.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se mai încălzește și avem maxime între 19 și 21 de grade, valori ridicate pentru acest moment al anului. Doar în zona Bucovinei și la munte vor fi ceva înnorări, dar ploile apar după lăsarea nopții.

Temperaturile cresc și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Pe-aici, însă nu prea vedem soarele, iar la noapte vin averse consistente, care vor lăsa în urmă peste 15 litri de apă pe metru pătrat în zona Maramureșului.

Un aer mai cald pătrunde și în vestul țării. Temperaturile câștigă 8-9 grade față de duminică și luni ajung la 25, poate chiar 27 de grade în sudul Banatului. În ansamblu se anunță o zi foarte plăcută, însă la noapte, în Crișana și la munte, se adună norii și o să plouă.

În Transilvania e frig acum, dimineață, mai ales în depresiuni. Soarele încălzește rapid atmosfera și, după prânz, vor fi 17 grade la Miercurea Ciuc și 22 de grade pe la Alba Iulia. Vântul are unele răbufniri în zona înaltă de munte.

În Oltenia urmează o zi foarte plăcută și mai caldă decât duminică, cu mult soare și câțiva nori inofensivi. Amiaza ne aduce până la 25, poate chiar 27 de grade în termometre, valori mai potrivite pentru sfârșitul verii.

În ținuturile sudice avem cer senin complet. Vântul adie plăcut și se mai încălzește față de ziua trecută, iar în Lunca Dunării maximele ajung la 27 de grade. La noapte, în zonele joase apare ceață.

Advertisement

Lasă un răspuns