Vremea azi, 28 octombrie. Se face mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă

Ziua de vineri ne aduce soare, vreme bună, dar și ceață dimineață, în unele zone. Se face din nou mai cald decât ar trebui. Maximele pleacă de la 14-15 grade în depresiuni și ajung pe la 23 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme frumoasă, foarte puțini nori și temperaturi peste limitele normale. Vor fi 20-21 de grade prin Bărăgan și 17-18 grade pe litoral și în Deltă.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera se menține însorită toată ziua, vântul adie plăcut și temperaturile urcă până la 20 de grade. Asta înseamnă cu vreo cinci grade mai mult decât ar trebui să fie la final de octombrie.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina sunt ceva înnorări și condiții de ceață la începutul zilei. Apoi, soarele încălzește treptat atmosfera și maximele depășesc valorile obișnuite și ajung pe la 19-20 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o dimineață cam neplăcută și asta din cauza ceții, care poate să dureze câteva ore. Apoi, prindem vreme frumoasă și mai caldă decât fi normal, cu maxime de 17-18 grade.

Și în vestul țării avem o zi plăcută, însorită, dar după ce se risipește ceața din zonele joase. Amiaza ne-aduce temperaturi agreabile, până la 20 de grade și un vânt destul de liniștit.

În Transilvania este cam frig la începutul zilei, mai ales în depresiuni, pe unde s-a lăsat din nou ceața. Atmosfera se încălzește, însă după prânz. Temperaturile ajung pe la 17-18 grade și asta înseamnă o vreme caldă pentru acest moment al anului.

În Oltenia o să fie și mai bine. Ne așteaptă amiază foarte plăcută, cu cer mai mult senin și 22-23 de grade în termometre.

Condiții meteo foarte bune găsim și în ținuturile sudice: soare, atmosferă calmă și până la 23 de grade în Lunca Dunării.

Advertisement

Lasă un răspuns