NATO se așteaptă la ce e mai rău. Un nou război este pe cale să izbucnească în Europa!

Europa freamătă. Un nou război este pe cale să izbucnească pe Bătrânul Continent, între Serbia și Kosovo. Președintele sârb Aleksandar Vucic și Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, fac apel la calm.

Europa freamătă. NATO se așteaptă la ce mai rău. Un nou război este pe cale să izbucnească pe Bătrânul Continent, între Serbia și Kosovo. Președintele sârb Aleksandar Vucic și Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, fac apel la calm.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, le-a transmis luni sârbilor kosovari să se abțină de la orice fel de violențe și să mențină pacea în regiune.

„Rugămintea mea către ei este foarte clară: să încercăm să păstrăm pacea, trebuie să demonstrăm că nu am vrut ciocniri pentru o singură secundă. Să nu fim atenți la îndrăzneala și aroganța altora și să încercăm să evităm pe cât posibil conflictele”, a declarat Vucic într-o declarație adresată sârbilor la întoarcerea sa de la Bruxelles, unde a avut o întâlnire cu șeful administrației kosovare, Albin Kurti, cu medierea UE. Acea întâlnire s-a încheiat neconcludent. Potrivit lui Vučić, alte forțe au dorit complicații ale situației, iar planificarea a continuat luni de zile. „Evident, altcineva a vrut ciocniri și a fost planificat de luni de zile”, a spus Aleksandar Vucic.

Lasă un răspuns